Omul focului

38,95 lei

Traducere din limba engleză de Alexandru Voicescu

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

O epidemie globală determină combustie spontană la cei infectați, orașele cad pradă flăcărilor unul câte unul, iar nimeni nu știe de ce, cum și de unde a pornit. Doctorii o denumesc Draco incendia trychophyton, însă toți ceilalți îi spun Solzu’ Dragonului, rezultatul unui spor extrem de contagios ce marchează trupul gazdelor în cruste de un negru-auriu splendid – totul înainte de izbucnirea în flăcări. Milioane sunt infectați. Nu există antidot. Nimeni nu e în siguranță.

Harper Grayson, o soră medicală dedicată și plină de compasiune, dar și pragmatică precum Mary Poppins, a tratat sute de pacienți înainte ca spitalul ei să ardă din temelii. După care a descoperit urmele crustei aurii chiar pe propria piele. Când epidemia a pornit, ea și cu soțul ei, Jakob, au făcut un pact: dacă se vor îmbolnăvi, își vor lua soarta în propriile mâini. Nu a fost însă pregătită pentru situația în care ar fi însărcinată. Acum, știind că au fost cazuri de mame care au născut copii sănătoși, ea trebuie să supraviețuiască cu orice preț.

Convins că soția sa l-a contaminat și pe el, Jakob ajunge la limita disperării și, în cele din urmă, o părăsește pe măsură ce comunitatea lor e cuprinsă de teroare. Din haosul creat se ridică nemiloasele Comandouri de Incinerare – auto-proclamate, înarmate și patrulând străzile și pădurile pentru a extermina pe cei care cred ei că poartă sporul. Și totuși Harper nu este pe atât de singură pe cât se temea: un străin misterios pe care l-a cunoscut în treacăt la spital, un bărbat purtând un costum galben și uzat de pompier, având tot timpul cu el o rangă, străbate ruinele din New Hampshire. Infectat cu Solzu’ Dragonului, bărbatul e capabil să își controleze focul dinăuntrul său, folosindu-l ca scut pentru a proteja pe cei vânați… și ca armă de răzbunare a celor nedreptățiți.

În lunile care urmează, în timp ce totul arde scăpat de sub control, Harper trebuie să afle secretele Pompierului înainte ca viața sa – și a copilului nenăscut – să se destrame în fum.

Informații adiționale
ISBN:

978-606-763-188-3

Data apariției:

octombrie 2018

Număr de pagini:

800

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Cărțile Arven / Speculativ

Despre autor

Joe Hill


Autorul multipremiatului roman “Heart-Shaped Box”, a cărții “20th Century Ghosts” și a bestseller-urilor “NOS4A2”, “Horns” și “Omul Focului”, Joe Hill a câștigat de două ori Premiul Bram Stoker și a primit un Ray Bradbury Fellowship, alături de alte importante premii fantasy și horror, precum Eisner Award sau Locus. Povestirile sale au apărut în numeroase reviste și colecții Best Of.
Locuiește în New Hampshire, alături de un câine corgi pe nume McMurtry.

Varianta ebook

În curând