Serviciile Librăriei online Herg Benet sunt supuse unor Termeni şi Condiţii:

 

1. Părţile

Librăria online Herg Benet este un serviciu oferit de S.C. Editura Herg Benet S.R.L., având datele de înregistrare CUI RO35337859, J40/15372/2015, cu sediul social în Str. Aurel Vlaicu nr. 9, Corp C1, sector 2, Bucureşti.

Portalul web HergBenet.ro va fi demunit în continuare Librăria.

Accesul pe paginile publice ale site-ului Librăriei se face în mod gratuit de către orice utilizator cu o conexiune la internet, denumit în continuare Utilizator.

Tranzacţia constă în acceptarea de către Utilizator a caracteristicilor produselor prezentate spre vânzare de către Librărie precum şi a preţului produselor şi serviciilor din paginile publice ale LibrărieiTranzacţia este supusă regulilor de drept comercial şi civil specificate de către legea română.

 

2. Datele cu caracter personal:

Librăria se obligă să nu folosească datele cu caracter personal introduse de către Utilizator sau gestionate de către browserul Utilizatorului în alte scopuri decât cele necesare desfăşurării TranzacţieiLibrăria nu va folosi datele personale înregistrate în sistemul său online şi/sau offline decât în scopul declarat al comerţului online/offline propriu, respectiv pentru finalizarea în condiţii optime a Tranzacţieiconform Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice și în conformitate cu Regulamentul General Privind Protecția Datelor. Librăria se obligă să nu dezvăluie informaţiile colectate unor terţe părţi. În cazul în care Utilizatorul doreşte să şteargă parţial sau total datele colectate de către platforma electronică a Librăriei, poate trimite o solicitare în acest sens printr-un e-mail la adresa vanzari[at]hergbenet.ro. Pentru buna desfăşurare a TranzactieiUtilizatorul care deține un cont personal este sfătuit să verifice acurateţea datelor sale, precum şi să modifice aceste date în cazul unor schimbări.

 

3. Folosirea platformei de comerţ online a Librăriei:

Utilizatorul poate să vizualizeze paginile publice ale Librăriei fără accesarea unui cont personal şi fără a avea obligaţii contractuale faţă de administratorul Librăriei. În momentul în care doreşte să finalizeze o Tranzacţie, va fi îndrumat către o pagină de plată care conţine câmpurile necesare identificării Utilizatorului. În această pagină, Utilizatorul poate să înregistreze un cont propriu sau poate să finalizeze tranzacţia fără a înregistra un cont. Înregistrarea unui cont permite accesul la paginile de interfaţă proprii, din care poate vizualiza istoricul comenzilor, statusul acestora, datele personale de facturare şi de livrare, administrarea parolei de cont.

Introducerea unor date incorecte exonerează Librăria de orice prejudicii posibil a fi suferite din acest motiv de către Utilizator. Prezenţa unor date insuficiente sau incorecte permite Librăriei refuzarea comenzii respective sau a înregistrării unui cont.

Librăria nu garantează disponibilitatea permanentă a serviciului, cauzată de existenţa unor posibile defecţiuni tehnice, de upgrade sau de conexiune la internet.

 

4. Drepturile de autor:

Conţinutul tuturor paginilor Librăriei (i.e. neexclusiv texte, imagini, grafică, logo-uri, caracteristici html) sunt proprietate a administratorului Librăriei sau a furnizorilor/partenerilor săi. Orice încălcare din partea Utilizatorului a drepturilor de autor este sancţionabilă conform cu dispoziţiile legilor în vigoare.

 

5. Limitele răspunderii:

Orice informaţii, imagini, servicii oferite de către Librărie pot conţine erori de prezentare sau de preţ, Librăria încercând să limiteze către minim astfel de situaţii. În cazul în care consideraţi că este nevoie de clarificări sau de informaţii suplimentare privind produsele şi serviciile Librăriei, vă rugăm să folosiţi pagina de contact. Caracteristicile produselor sunt preluate din datele oferite de către furnizori/parteneri iar imaginile sunt numai cu titlul de prezentare, existând posibilitatea ca aspectul produsului dorit să difere.

Librăria nu este în culpă pentru servicii/activităţi ale furnizorilor/partenerilor/terţe părţi. Forţa majoră exonereză de răspundere atât Utilizatorul, cât şi Librăria.

În cazul în care un Utilizator se află în imposibilitatea de a primi comanda livrată sau a oferit date greşite de contact, respectiva comandă va fi considerată anulată. Pentru retrimiterea comenzii, Utilizatorul va trebui să suporte noile cheltuieli de transport corespunzătoare. În cazul în care pachetul care conţine comanda se întoarce la Librărie iar Utilizatorul a plătit în avans produsele, Librăria îşi arogă dreptul de a returna contravaloarea comenzii minus cheltuielile de transport şi de transfer bancar suportate cu această ocazie.

 

6. Promoţiile şi preţul:

Preţul de vânzare este cel afişat în momentul plasării comenzii. Reducerile de preţ sau cupoanele de reducere sunt cele valabile în momentul plasării comenzii. Librăria îşi arogă dreptul de a modifica preţurile fără o notificare prealabilă sau de a întrerupe promoţii înainte de perioada anunţată anterior. Cupoanele de reduceri au o valabilitate stabilită anterior prin notificarea de primire sau pe o perioadă variabilă. De principiu, reducerile nu se cumulează, decât dacă promoţia respectivă stipulează alftel.

 

7. Politica de retur:

Utilizatorul poate să returneze produsul în termen de 10 zile de la intrarea în posesie a coletului, conform prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă. Returnarea se va face pe cheltuiala Utilizatorului, fără penalităţi din partea Librăriei, numai în ambalajul original în care a fost expediat de către Librărie, fără deteriorarea produselor livrate. Librăria va returna suma încasată în termen de 30 de zile de la data notificării de către Utilizator, minus cheltuielile ocazionate de ambalarea şi expedierea iniţială a coletului.

 

8. Garanţia:

Garanţiile produselor sunt oferite de către persoana juridică care apare în dreptul producătorului. Pentru a beneficia de garanţie, Utilizatorul trebuie să respecte condiţiile generale de garanţie, care constau în folosirea produsului în scopurile în care a fost declarat, conform instrucţiunilor producătorului şi cu păstrarea documentului de însoţire a mărfii. Pierderea garanţiei provine din deteriorarea produsului prin expunerea la condiţii improprii de folosire, manupulare neadecvată, incendiere, distrugere sau intervenţii neautorizate.

 

9. Accesul:

Librăria îşi păstrează dreptul de a interzice accesul unor Utilizatori care nu au respectat condiţiile generale sau care acţionează în neconformitate cu scopul comercial al prezentului site.

 

10. Legea aplicabilă:

Prezentul acord de Termeni şi Condiţii este completat de dispoziţiile generale şi este guvernat de legea română.