Noaptea Valpurgiei

36,95 lei

Traducere din limba germană de Ștefan Bolea

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

Praga decadentă din perioada de sfârșit a Imperiului Austro-Ungar este scena aleasă de Gustav Meyrink pentru a-și plasa personajele excentrice din Noaptea Valpurgiei. În miezul unei revolte populare, ducesa Zahradka și cei care gravitează în jurul ei privesc cu stupefacție lumea care se prăbușește în fața lor, dar fără a avea cu adevărat luciditatea propriei mortalități. În acest univers agonizant, pasiunea Polyxenei și a tânărului ei pretendent Ottokar le oferă o evadare din delirul unei nopți demonice, în care toate presimțirile sunt la un pas de a deveni realitate.

Istoria, mitologia și realitatea politică se amestecă până la un climax apocaliptic în care rebelii, bătând într-o tobă acoperită în piele de om, iau cu asalt castelul din Praga pentru a încorona un violonist sărac drept Suveran al Lumii la Catedrala St. Vitus.


Gustav Meyrink este pseudonimul lui Gustav Meyer (1868-1932), considerat unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai literaturii fantastice de limbă germană. Născut la Viena, a trăit peste 20 de ani în Praga, fundal pentru o mare parte dintre scrierile sale. Primul său roman, Golem (1913, 1915), a fost un adevărat succes de public în epocă și a definit principalele sale teme literare: ocultismul, alchimia, teosofia, cabala și misticismul.

Informații adiționale
ISBN:

978-606-763-308-5

Data apariției:

octombrie 2022

Număr de pagini:

248

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Vintage