Fetele din Idlewild

36,95 lei

Traducere din limba engleză de Laura Nureldin

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

Vermont, 1950. Există un loc pentru fetele pe care nimeni nu le vrea – cele care cauzează tot felul de probleme, cele nelegitime, cele mult prea deștepte pentru binele lor. Se cheamă Conacul Idlewild. Iar în micul orășel în care se află, umblă zvonuri că internatul ar fi bântuit. Patru colege se împrietenesc pe fundalul acestor șoapte înfricoșate, iar prietenia lor înflorește tot mai mult, până ce una dintre ele dispare…

Vermont, 2014. Oricât de mult ar încerca, jurnalista Fiona Sheridan nu se poate desprinde de circumstanțele morții surorii sale mai mari. Cu douăzeci de ani în urmă, trupul ei a fost găsit pe terenul abandonat care fusese cândva curtea internatului Idlewild. Și, deși iubitul surorii ei a fost judecat și condamnat pentru crimă, Fiona nu-și poate învinge suspiciunea că a fost ceva în neregulă la acest caz.

Când Fiona află că Idlewild urmează să fie restaurat de o persoană anonimă, decide să scrie un articol despre asta. Dar, în timpul renovărilor, o descoperire șocantă va face legătura între pierderea surorii ei și secrete menite să rămână pentru totdeauna ascunse – și o voce care nu poate fi redusă la tăcere…


„Romanul Fetele din Idlewild este un amestec de mister captivant cu supranatural ce îți dă fiori. De asemenea, este o poveste bună despre prietenie de neclintit, probleme ale adolescenților cu părinții, obsesie și sexism, toate legate într-o intrigă bine strunită, care îmbină două planuri temporale.“ (Associated Press)

„Un roman intens și cu adevărat înfricoșător care leagă ițele gotice ale unei crime vechi de 60 de ani cu secrete cu urmează să fie dezvăluite în prezent… Cu o acțiune captivantă și un decor ce te duce cu gândul la fantome, povestea pe care o spune St. James rămâne să te bântuie – puternică, revelatoare și greu de uitat.“ (BookPage)

„Romanul este atât captivant, cât și tulburător. În cantități egale.“ (HelloGiggles)

„Romanul Fetele din Idlewild are tot ce ți-ai putea dori: crime învăluite în mister, internat de fete bântuit și un secret care se întinde pe mai mult de șaizeci de ani.“ (Bustle)

„Îmbinarea seducătoare de genuri pe care o realizează St. James combină supranaturalul cu misterul, din anii 50 și din zilele noastre… Povestea întunecată este verosimilă în cele mai mici detalii, personajele sunt savuroase, dialogurile sunt vii. Din mâinile lui St. James se poate să fi ieșit un alt roman care să câștige multe premii.“ (Booklist)

„În acest roman care te obligă să dai pagină după pagină, secretele descoperite de Fiona duc la o concluzie teribilă, care are mai puțin de-a face cu paranormalul și mai mult cu diabolicul care face parte din ființa umană.“ (Shondaland.com)

Fetele din Idlewild este o carte inteligentă și minunat de captivantă. M-a ținut prizonieră în povestea contemporană cu fantome până târziu în miezul nopții.“ (Fiona Barton)

„Fascinantă, memorabilă, povestea e minunat scrisă, un stil gotic actual despre cele mai întunecate și ascunse frici ale noastre.“ (Tessa Harris)

„O poveste despre prietenie, răzbunare și izbăvire, care îi va bucura mai ales pe cititorii de proză feminină. Iubirea din plan secund, sau acea fantomă care nu-și găsește liniștea sunt elemente care aduc un plus stilului minunat în care este scrisă.“ (Karen White)

„O poveste tulburătoare despre forța bântuitoare a celor nevăzute.“ (Publishers Weekly)

Informații adiționale
ISBN:

978-606-763-266-8

Data apariției:

octombrie 2019

Număr de pagini:

416

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Passport

Despre autoare

Simone St. James

biografie literară

Simone St. James este autoarea multi-premiată a unor romane precum Pierdut printre cei vii, Partea cealaltă a miezului nopții, Tăcere pentru cei morți, Despre iubire și moarte, care a fost pe lista scurtă la premiul Arthur Ellis pentru cel mai bun roman de mister și crimă din Canada. Demonii lui Maddy Clare a câștigat două premii RITA Awards și un premiu Arthur Ellis. Pe când era în liceu, a scris prima poveste cu fantome, despre o bibliotecă bântuită. A petrecut douăzeci de ani pe platourile de televiziune, înainte să se dedice complet scrisului.