Exorcizat (ediția a 2-a)

29,95 lei

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

Roman câștigător al premiului de debut „Mircea Ciobanu” – ediția 2015

[separator]

 

Romanul de debut al lui Radu Găvan a intrat în forţă în lumea literară din România, fiind premiat şi apreciat, însă şi criticat pentru violenţa excesivă sau pentru temele tabu abordate.

Pornind de la experienţele autorului, Exorcizat spune povestea întunecată a unui tânăr agent imobiliar. Într-un Bucureşti sumbru, înconjurat de diavoli cu chipuri de oameni, protagonistul duce o existenţă mizeră. Rătăcit într-o lume pe care nu o înţelege şi la care nu se poate adapta, tot ce îşi doreşte este o viaţă decentă şi puţină afecţiune, însă, uneori, preţul plătit poate fi uriaş. Alături de singurul său prieten, demonicul Victor, întâlneşte tot soiul de personaje pestriţe – gangsteri, prădători sexuali, oameni de afaceri fără scrupule şi alţi monştri ai subteranei bucureştene. Încetul cu încetul, tânărul nostru îşi pierde inocenţa. Iadul e aici, în noi şi printre noi.

Un roman controversat, plin de forţă, halucinant şi violent, străbătut uneori de o sensibilitate surprinzătoare şi un umor negru irezistibil.

[separator]

“Romanul de debut al lui Radu Găvan este o experienţă uluitoare, o scriitură demetaforizată, de un firesc impresionant. In acest roman fiecare cuvânt pare să cadă la locul lui, subterana dostoievskiană, patima zweigiană se întâlnesc cu undergroundul şi bizareria lui Palahniuk, pentru a contura, fără cosmetizări, fără reflecţii filosofice, doar prin faptic brut, o poveste şi un protagonist care oglindesc, la rândul lor, portretul demonilor contemporani ce bântuie societatea românească şi nu numai.”
(Sever Gulea, Libris Blog)

“Un roman puternic, ce îţi deschide ochii asupra unei lumi, dar şi asupra unor categorii de personaje/oameni pe care nu le întâlneşti zilnic.”
(Jovi Ene, filme-carti.ro)

“Nu ştiu ce simţeau contemporanii lui Eminescu, la scriitori mă refer acum. Poate uimire, poate invidie, dacă nu chiar ciudă pe uriaşul lui talent. Ştiu însă că azi am terminat de citit un roman zguduitor.”
(Ana Barton, Revista Cariere)

Informații adiționale
ISBN:

978-606-763-165-4

Data apariției:

aprilie 2018

Număr de pagini:

296

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Radical din 7

Despre autor

Radu Găvan

biografie literară

Radu Găvan s-a născut pe 29 decembrie 1978, la Bucureşti. La terminarea liceului se înscrie la Facultatea de Construcţii din Bucureşti, pe care o abandonează însă în 2003, angajându-se ca agent imobiliar pentru a se putea întreţine. După doi ani dificili, care îi inspiră ulterior scrierea romanului Exorcizat, primeşte oferta de a lucra la agenţia de turism unde activează şi în prezent. A publicat povestiri și articole în Revista de Suspans, Bookhub, Revista de Cultură Familia, Cooltura Mall și BookMag. Exorcizat, romanul său de debut, a fost publicat în 2014 la editura Herg Benet. În 2015 a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut, „Mircea Ciobanu“. A fost nominalizat la Festival du premier roman de Chambéry 2016, Premiile Accente și RomCon 2015 pentru cel mai bun roman de debut. În 2016 a primit Premiul I la Festivalul Alexandru Macedonski pentru cel de-al doilea său roman, Neverland (Herg Benet). A publicat online două colecții de povestiri – Demonul și ploaia și Amurgul unui scriitor. Cel mai recent roman al său, Diavoli fragili, a fost publicat în 2017 la Pandora M (Grupul Editorial Trei). În 2018 Neverland a fost tradus în limba germană. Locuieşte în Bucureşti, este căsătorit și are un băieţel.

Varianta ebook

în curând