Evenimente

Lansarea romanului “Dona Juana” de Lorena Lupu la Cărtureşti Verona

Librăria Cărtureşti Verona şi Editura Herg Benet vă invită, pe 26 februarie, începând la ora 19.00, la o întâlnire cu Dona Juana. Un personaj literar incitant, ale cărui cuvinte vor răsuna pe buzele a doi mari actori.

La o lună după lansare, romanul erotic Dona Juana de Lorena Lupu a întrunit atât aprecierile criticilor, cât şi entuziasmul cititorilor. „Ştiţi senzaţia aia pe care o ai atunci când stai treaz până la 6 şi citeşti o carte din categoria “heavy” (de citit cu DEX-ul lângă) şi apoi te culci cu un zâmbet de superioritate? Dar pe aia pe care o ai când citeşti un roman erotic şi te culci la 6 dimineaţa cu un zambet ne-superior, gândindu-te că abia aştepti să pui în practică ce ai citit? Eu m-am culcat în dimineaţa asta la 6 cu ambele zâmbete. Am citit Dona Juana”, spune unul dintre multele mesaje călduroase de pe wallul romanului.

Fidelă publicului său, Lorena Lupu îşi continuă întâlnirile cu cititorii, folosindu-se de conceptul creat special pentru promovarea acestei cărţi: Dona Juana y amigos. După o primă lansare într-un club bucureştean, în care anumite fragmente ale cărţii au fost re-create cu actorii Marius Manole şi Nicoleta Lefter, respectiv cu trupele Poetrip şi Jazzappella, a urmat una sibiană, alături de actorul Bogdan Sărătean, trupa Trimbulinzii şi regizorul Alexandru Dabija. Pe 26 februarie, Cărtureşti Verona-subsol va găzdui o nouă întâlnire, de  această dată în prezenţa unui monstru sacru al teatrului şi al filmului românesc, Florin Zamfirescu, şi a uneia dintre cele mai reprezentative actriţe tinere, Diana Cavallioti. Prezenţa constantă, care leagă evenimentele, este aceea a criticului literar Dan Boerescu, nu întâmplător omul care a sfătuit-o pe Lorena să-şi „încerce” condeiul cu un roman erotic.

„Îmi place să văd ce pot scoate artişti diferiţi, de vârste şi facturi diferite, din ‚carnea’ romanului meu. E un exerciţiu de stil care s-a dovedit până acum irezistibil”, spune Lorena Lupu.

 

afis-lansare-Dona-Juna-Carturesti