Evenimente

Lansarea romanului alter.ego. de Ana Mănescu

Păstrează-ţi esenţa şi iubeşte. În ordinea asta.

Lansarea romanului alter.ego. de Ana Mănescu

 

Marți, 18 martie 2014, de la ora 18.00, la Have a Cigar, va avea loc lansarea romanului alter.ego., carte apărută la Editura Herg Benet, reprezentând debutul literar al scriitoarei Ana Mănescu. Alături de autor, la eveniment vor lua cuvântul scriitorii A. R. Deleanu și Cristina Nemerovschi, Andrei Zbîrnea (poet și redactor șef SemneBune.ro) și Simona Barbu (project manager societatesicultura.ro), iar evenimentul va fi moderat de Mădălina Haiducu.

Muzica este un element important în universul Sonnjei, personajul principal al romanului, iar evenimentul de lansare va fi urmat de un mini-concert acustic susținut de Beatrice Mituleci și Marius Ionescu, care vor interpreta câteva melodii din playlistul-cuprins al romanului, dar și de o sesiune de autografe.

Despre romanul alter.ego. Sonnja are 19 ani și vrea să fie scriitoare, dar îi este teamă să înceapă. Din ultimele momente în Lazăr până în prima primăvară de studenție, ea este într-o continuă căutare de sine printre celelalte euri ale ei. Printre cărţi, tripuri, flashback-uri, eşecuri, iluzii, idealuri, ţigări, vin, iarbă, un fort din cuburi de zahăr impregnate cu acid, metamorfoze, felinare care dansează, Muzica goală, fluturi, uragane, sex, dragoste, prietenie şi artă, mesajul este simplu: păstrează-ţi esenţa şi iubeşte. În ordinea asta.

Despre autor. Bucureşteancă născută în aprilie ’89, lăzăristă, studentă la istorie, jurnalist şi promoter cultural, editor şef al proiectului societatesicultura.ro, Ana Mănescu scrie proză, face prăjituri şi, în mintea ei, cântă la 5 instrumente şi știe tot cam atâtea limbi străine. Are multe fobii şi obsesii şi e ferm convinsă că literatura salvează vieţi. Ei, cel puţin, i-a salvat vreo 3. Îi plac pisicile şi, într-o zi, se va muta pe o plajă, unde va scrie cât va trăi. Sau va trăi cât va scrie.

Alter.ego. este un roman extrem de sincer şi de matur, iar aceste atribute devin evidente prin faptul că autoarea identifică şi pune sub spoturi de lumină exact acele componente din viaţa Sonnjei care definesc trăirile, senzaţiile, sentimentele şi emoţiilor oricărei persoane de nouăsprezece-douăzeci de ani. Este nevoie de sinceritate şi de luciditate pentru a pătrunde atât de profund în existenţa unui personaj şi de maturitate pentru a conştientiza aspecte ca dependenţa Sonnjei de iubiţii ei sau încercările Sonnjei de a mula lumea înconjurătoare după forma viselor ei. Numai din combinaţia acestor două trăsături, eroina ajunge să evolueze către recunoaşterea esenţială a faptului că „a făcut 20 de ani şi nu s-a sfărşit lumea”. Această conştientizare marchează creşterea din punct de vedere emoţional a personajului principal şi încheie cu succes un bildungsroman atipic, dar extrem de captivant.” (Cristina Poșircaru, SemneBune.ro)

Romanul alter.ego. poate fi comandat online de pe site-ul Herg Benet și elefant.ro, și este disponibil în Libăriile Cărturești și în Grupul Librarium (Librăria Bastilia și LibrariumSunPlaza în București,  Avantgarde si Librarium Palas în Iași, Bookcorner în Cluj, Cartea de nisip în Timișoara).

Evenimentul este organizat de Editura Herg Benet, societatesicultura.ro, Have a Cigar și este susținut de SemneBune.ro, Revista LZR, amdoar18ani.ro, povestidinsertar.com, getlokal.ro, autentici.ro, iqool.ro, 121.ro.

Fanpage facebook Alter.ego https://www.facebook.com/anamanescu.alterego

Fanpage facebook Ana Mănescu – https://www.facebook.com/anamanescu89

 

Pentru informații suplimentare/interviuri:

Simona Barbu

PR Ana Mănescu

simona@societatesicultura.ro

0721 89 55 22