Evenimente

Lansarea romanului Rezervația unicornilor, de Cristina Nemerovschi

Editura Herg Benet și clubul Silencio vă invită vineri, 21 martie, de la ora 19, la lansarea romanului Rezervația unicornilor, de Cristina Nemerovschi – ultima parte a trilogiei Sânge satanic, una din cele mai citite și mai iubite serii de ficțiune ale ultimilor ani. Evenimentul va avea loc la Silencio (Piața Rosetti, nr. 5., București).

Alături de Cristina Nemerovschi, vor fi prezenți Felix Nicolau, Lorena Lupu, Leonard Ancuța, Ana Mănescu, Andreea Tănase, Andreea Vasile și Ciprian Burcovschi.

Evenimentul va aduce de asemenea publicului un preview al romanului grafic Sânge satanic – o expoziție cu ilustrații de Oana Martișca.

 

Despre romanul Rezervația unicornilor:

Rezervația unicornilor continuă povestea stranie și captivantă a lui M. – “nihilist și mizantrop”. O carte care demitizează societatea consumeristă şi superficială, dezvelind brutal mecanismele șubrede și ruginite pe care se bazează falsa realitate cotidiană. Concepțiile lui M. sunt tranșante, neiertătoare şi extrem de lucide, fie că vorbește despre iubire, moarte, viața la limită, obsesii sau înstrăinare.

Aflat în faţa perspectivei de a părăsi România, M. este prins între obsesia pentru libertate absolută și iubirea care îl îndepărtează de ea. Dar dacă cele două ar putea să se identifice?

În cazul în care te-ai regăsit în romanele Sânge satanic sau Ani cu alcool și sex, mult-așteptatul final al trilogiei nu te va dezamăgi!

„Nu e greu de înțeles de ce M. a devenit un model pentru adolescenții care au citit trilogia Cristinei Nemerovschi. Spre deosebire de mulți alții din generația sa, el știe cum ar arăta lumea, “dacă ar fi să reînceapă.” Știe tot ce ar trebui să existe într-o lume perfectă, în care să poți respira. Iar asta nu-i deloc puțin lucru.” (Alexandru Petria)

Rezervaţia Unicornilor, ca şi primele două romane ale trilogiei, abundă în situaţii comice care te fac să râzi în hohote în metrou, acasă sau la şcoală, când citeşti cartea pe sub bancă în timpul orelor, pentru că nu o poţi lăsa din mână. Dincolo de situaţiile comice şi de sex, drugs and rock’n’roll, Rezervaţia unicornilor are însă şi un substrat serios. Aflat la pragul de 30 de ani, M. este mai introspect ca niciodată, şi, în mod surprinzător, mai uman şi mai nostalgic. […] citind Rezervaţia unicornilor veţi avea senzaţia că totul se petrece în timp real, iar personajele trăiesc în România actuală, alături de noi. Este ca şi cum Cristina Nemerovschi ori scrie azi şi publică mâine, ori lasă loc în text pentru a insera înainte de publicare ultimele evenimente din rubricile mondene şi de ştiri. Găsim în text patinatorii din Cişmigiu îmbrăcaţi după moda iernii 2013/2014, protestele de la Pungeşti şi Roşia Montana, divorţul Biancăi Drăguşanu de Victor Slav şi prăbuşirea avionului cu medici în munţii Apuseni. Toate acestea te fac să te întrebi dacă nu cumva M. era tipul din faţa ta la coadă la vin fiert la târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii.

Iar dacă vreţi să aflaţi ce este Fram şi mai ales în ce constă The Fuckin’ Deal, vă invit să faceţi repede rost de un exemplar din Rezervaţia unicornilor, pentru că au cărţile Cristinei Nemerovschi un talent să dispară din librării şi să fie re-editate, ceva de groază! (Andreea Tănase)

„Cartea asta mi-a cutremurat realitatea, mi-a dat întrebãri acolo unde aveam certitudini. Mi-a dat insomnii, temeri, angoase. Și întrebãri, nu numai despre prieteni şi Prieteni, ci şi despre mine.” (Ramona Badea)

Alte impresii despre Rezervația unicornilor: http://cristinanemerovschi.ro/impresii-rezervatia-unicornilor

Un fragment din Rezervația unicornilor: http://semnebune.ro/2014/avanpremiera-romanului-rezervatia-unicornilor/#axzz2w9Cbwm00

Pagina romanului: https://www.facebook.com/rezervatiaunicornilor

 

Despre trilogia Sânge satanic:

Trilogia a debutat în 2010 cu romanul Sânge satanic, care se pregătește deja de cea de-a patra ediție. A continuat cu Ani cu alcool și sex, în 2012, care a înregistrat un succes asemănător cu prima parte a trilogiei. Rezervația unicornilor, apărută în martie 2014, încheie trilogia.

”Un roman cu umor nebun!” (Emil Brumaru)

“Mi-a plăcut cel mai mult verva romanului, atribut esențial al unui debut literar memorabil.” (Mircea Cărtărescu)

“Sânge satanic e o carte excepțional scrisă, care nu seamănă cu nimic!” (Doina Ruști)

“Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre.” (Felix Nicolau)

„Curată purificare!” (Dominic Dembinski)

„Absolut genială!” (Vlad Olan)

„Trilogia Sânge satanic este viitoarea Biblie!” (Emilian Marciu)

“My dream: Sânge Satanic – infinitologie!
Why only 3 books when you can have 69 or more?” (Ioana Martin)

„Mi-a reamintit ce înseamnă să simți și cum să-ți recapeți umanitatea spunând NU.” (Mircea Ciobanu)

„Nu este o carte pe care să o arăți părinților sau despre care să poți scrie la teze. Este o carte care va face parte din tine, te va defini. Este o carte pe care o iei de mână și-i mulțumești că există.” (Mia Matei)

„Sunt nerăbdătoare să mă îndrăgostesc de un nou M.!” (Maria Mărăndoiu)

„Sânge satanic e despre toate lucrurile care contează.” (Shadows)

Peste 50 de recenzii ale cărților din trilogie pot fi citite aici: http://cristinanemerovschi.ro/articole/recenzii

Impresiile cititorilor despre Sânge satanic: http://cristinanemerovschi.ro/impresii-cititori-sange-satanic

Impresiile cititorilor despre Ani cu alcool și sex: http://cristinanemerovschi.ro/impresii-cititori-ani-cu-alcool-si-sex

 

Despre Cristina Nemerovschi:

Supranumită de critici “rebela literaturii române de azi”, licențiată în filosofie, cu un master despre L. Wittgenstein, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. Cartea a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public, fiind reeditată doar câteva luni mai târziu. În numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Romanul a primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, și a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.

 

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusă controverselor încă din primele luni, câteva lecturi publice fiind întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente și indecente”. A fost reeditată în 2013, conținând fragmente inedite (Jurnalul Amaliei).

 

Ani cu alcool și sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic. În 2013, în colecția Cărțile Arven a Editurii Herg Benet, apare nymphette_dark99; cartea este reeditată doar câteva luni mai târziu. În același an apare și cea de-a treia ediție a romanului Sânge satanic.

 

În noiembrie 2013, Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuțiile avute cu cititorii săi, intitulat Ce facem cu România? – Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.

 

Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.

 

Rezervația unicornilor este romanul care încheie trilogia Sânge satanic.

 

Trilogia Sânge satanic poate fi comandată online aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/pachet-trilogia-sange-satanic-rezervatia-unicornilor-ani-cu-alcool-si-sex-sange-satanic

Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/646749792028336/

 

Parteneri media: Semne Bune, Am doar 18 ani, Bookuria, societatesicultura.ro, METALHEAD, EgoPHobia, Revista de Suspans, Teen Press, Tiuk!, Silencio, Hyperliteratura, filme-carti.ro.