Evenimente

Lansare “Ultima vrăjitoare din Transilvania” de Cristina Nemerovschi și “Malad” de Alexandru Voicescu

Editura Herg Benet vă invită joi, 1 octombrie, de la ora 19.30, la Absintheria Sixtină (în Centrul Vechi, pe Strada Covaci, nr. 6), la o lansare de carte neconvențională, urmată de un after-party. Vor fi lansate trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania, de Anna Vary (un pseudonim al scriitoarei Cristina Nemerovschi) și Malad, romanul semnat de Alexandru Voicescu.

Ultima vrăjitoare din Transilvania este o poveste complicată și captivantă despre nemurire, iubire, prietenie, iertare, alegeri, sacrificii, în care personajele dezvăluie trăsături total neașteptate. Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate. Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.

În Malad, realitatea se întrepătrunde cu oniricul, ştiinţa cu alchimia, religia cu fanatismul, iar existenţa obiectivă se dovedeşte doar o umbră a unui alt substrat, mai adânc şi mai improbabil de conştientizat, unde moartea şi decadenţa sunt catalizatori reci ai destinului. În cele din urmă, iubirea poate să fie salvarea. Sau distrugerea, deopotrivă.

 

Cristina Nemerovschi este numită de către presă și critică literară “rebela culturii române de azi”, „regina literaturii dark din Romania” sau „scriitoarea fenomen a ultimilor ani”.

A absolvit Facultatea de Filosofie din București si a debutat în 2010 cu romanul Sânge satanic, pe cât de controversat din pricina titlului, pe atât de premiat național și internațional: premiul Tiuk! pentru debut, Cartea anului 2011, Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture. Romanul a câștigat și numeroase premii de popularitate, inspirând în scurt timp numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică.

 

Acestui roman i-au urmat rapid alte cărți, la fel de iubite de cititori: Pervertirea, Ani cu alcool și sex, nymphette_dark99, Rezervația unicornilor, Ce facem cu România?, Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes, Păpușile.

Cristina Nemerovschi a publicat și o trilogie dark romance/horror sub pseudonim (Anna Vary), trilogie intitulată Ultima vrăjitoare din Transilvania, foarte iubită de fanii genului fantasy.

 

Alexandru Voicescu (n. 17.10.1980, București) a urmat studii juridice, completate în paralel cu o licență în deconstructivismul pascalian, patristică și antropologie culturală, susținută la Facultatea de Filosofie a Universității București. Frecventează cursurile de Master în publicitate la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și lucrează timp de 8 ani în advertising, pe poziții de art director, copywriter și creative director. În 2010, fondează editura Herg Benet, al cărei coordonator este și în prezent, supervizând publicarea a peste 150 de cărți de literatură română contemporană.

Malad este romanul său de debut.