Evenimente

Cristina Nemerovschi, Lavinia Călina și Alexandru Voicescu își lansează cărțile la Caransebeș și Timișoara

Scriitorii Cristina Nemerovschi, Lavinia Călina și Alexandru Voicescu se vor întâlni în acest weekend cu cititorii din Caransebeș și Timișoara, cu ocazia lansării celor mai noi romane semnate de aceștia. Este vorba despre “Vicky, nu Victoria”, al 12-lea roman al Cristinei Nemerovschi, “Zona Zero”, o distopie de Lavinia Călina, și “Malad”, romanul de debut al lui Alexandru Voicescu.

Vineri, 11 decembrie, lansarea celor trei volume va avea loc la Caransebeș, la Cepelca (Str. Pinilor, 2A), un eveniment sub sigla Gugulan Rock, de la ora 20. Discuțiile despre cărți vor fi urmare de o sesiune de Q & A, autografe și after party.

Duminică, 13 decembrie, “Vicky, nu Victoria”, “Zona Zero” și “Malad” vor fi lansate în prezența autorilor la Librăria Cartea de Nisip din Timișoara (Str. Victor Vlad Delamarina), de la ora 15.

Vă așteptăm!

 

Continuarea bestsellerului “nymphette_dark99”, “Vicky, nu Victoria” a fost așteptată cu multă nerăbdare de fani, dar și întâmpinată de controverse, încă dinainte de a fi fost publicată. Romanul continuă povestea lui Vicky, o adolescentă de 13 ani, care se autocaracterizează astfel:

“Am 13 ani şi 6 luni şi fac în continuare sex pentru că e fun. Am trei iubiţi interzişi, o prietenă foarte bună, un sfert de câine, câteva jointuri în rucsac. Îmi plac bocancii şi tricourile negre cu cranii. Duc o viaţă aproape normală, ca orice elevă de clasa a şaptea. Mă mai cert uneori cu mama şi fug cam des de acasă.

A, da, şi fratele meu tocmai a dat foc şcolii.

Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul.”

„Despre asta este romanul Cristinei Nemerovschi: despre pariul extrem cu libertatea de alegere, despre redefinirea identităţii prin acţiune şi decizii (pe cât de pripite şi de scandaloase ar părea), despre curiozitate, imaginaţie, nonconformism, despre respingerea, revolta împotriva banalităţilor şi a predeterminărilor de orice fel, o satiră acidă la adresa prostiei şi a mediocrilor aroganţi.”

http://blog.libris.ro/2015/11/22/vicky-nu-victoria/

“O carte mai mult decât profundă. Vicky, nu Victoria e despre revoltă, și subliniază clar că doar cei inteligenți se pot revolta, pentru că vor mai mult, vor altceva și sunt dispuși să străbată Lumea pentru a obține ce-și doresc. Vicky reprezintă materializarea nemulțumirilor, fricilor, teribilismului, revoltei, dorințelor, ispitelor adolescentine.”

http://goodread.ro/recenzie-vicky-nu-victoria-de-cristina-nemerovschi

 

„Zona Zero” este o distopie originală și antrenantă, în stilul cu care Lavinia Călina și-a obișnuit cititorii, încă de la debutul ei cu romanul „Ultimul avanpost”.

Răsturnările de situație și personajele captivante fac și din acest nou roman o lectură care ține cititorul în priză până la ultima pagină.

Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul să se joace cu vieți inocente? Poate să își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?

“Citind aceasta carte, vă veți delecta cu o lectură alertă, plină de intrigi, dorința de putere a unora, sacrificii… O carte pe care o recomand celor cu nervii tari, în primul rând. Lavinia Călina reușește cu siguranță să ne facă pe noi, cititorii, să ne testăm rezistența la șocuri.”

http://literaturapetocuri.ro/recenzii-decembrie-2015.html

“După ce am terminat cartea m-am dus la baie, ca să pot plânge în voie. Nu mă așteptam la un asemenea sfârșit.”

http://catrinaionescu.blogspot.ro/2015/12/zona-zero-recenzie.html

 

În Malad”, realitatea se întrepătrunde cu oniricul, ştiinţa cu alchimia, religia cu fanatismul, iar existenţa obiectivă se dovedeşte doar o umbră a unui alt substrat, mai adânc şi mai improbabil de conştientizat, unde moartea şi decadenţa sunt catalizatori reci ai destinului. În cele din urmă, iubirea poate să fie salvarea. Sau distrugerea, deopotrivă.

În timpul lansării noului produs al companiei high tech la care este angajat, Andrei, art director român stabilit în Elveţia, experimentează o viziune inexplicabilă, indusă de un desen al misterioasei Ioana. Încercând să afle identitatea acesteia și legătura dintre ei doi, devine implicat în acţiunile unui grup de artişti underground dintr-o reţea cosmopolită, grup care duce la extrem învăţăturile mentorului lor. Acuzat de crimă, trebuie să fugă. Este ghidat de Eliza, o tânără care pare să cunoască îndeaproape motivele ce i-au schimbat viaţa normală şi aproape anostă de până atunci. Pe parcursul a numai câtorva zile, Andrei realizează că adevărurile pe care le ştia despre propria persoană sunt doar o mică parte a unui puzzle care îl poartă fără voia lui prin Praga, Lausanne, Milano și un izolat sat din Banatul sârbesc.

Malad are o atmosferă dark cochetă, e elegant ca o crimă bine executată, e o carte cu intrigă complicată și personaje care nu sar dintr-o banalitate bine dozată, dar care au parte de întâmplări ce vin dintr-un oniric presărat cu un aer de misticism deloc neverosimil. E ca o băutură tare pentru care te simți vinovat că-ți place.”

http://haipecarti.blogspot.ro/2015/09/malad-de-alexandru-voicescu.html

 

Lansari_Caransebes_herg_benet

Related Posts