Sacoșa cu stele

49,95 lei

Cu album de picturi de Iulia Șchiopu

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

Include 50 de reproduceri color după picturile autoarei.


Mereu m-au nedumerit bucket list-urile; sau m-au neliniștit, au așa o finalitate în ele, mă văd tăind de pe o listă chestii, cu inima din ce în ce mai ghemuită că ajung la ultima liniuță și, apoi, ce mai fac? Aștept? În filme e rezolvat poetic, ultima dorință o bifează simbolic prietenii, acolo nu sunt perioade degeaba, de ce ar fi, cine are nevoie de un timp fără dorințe?

Nu mă văd nici dorindu-mi să mă dau cu parașuta once in a lifetime, nici să urc pe un „munte de gheață“ ‒ vorba Dariei mică (atunci când voia să ne informeze că e indignată/revoltată, ne amenința că se duce acolo, iar dacă nu avea ecou în noi, plusa ca la poker că o va face fără haine, într-un mare frig). Mă gândesc că aș beneficia (scăpată, prin miracol, vie) doar de niște shot-uri de adrenalină; adrenalină am „servit“ pe pâine la spital ca aparținător într-o secție de terminali, consider bifată această experiență.

Nu voi avea bucket list, dar dacă cineva m-ar obliga la ea cu pistolul la tâmplă, vreo șase liniuțe ar fi cu cărți, unele nici măcar la prima citire, una ar fi ocupată de filmul „La grande bellezza“ pe care nu mai apuc să-l văd, (pre)ocupată cu trăitul, o poziție din lista aia ar fi o salată de boeuf ornată cum am citit eu într-o carte, cu homari decupați din gogoșari dulci în oțet, aș picta de capul meu, fără deadline-uri, fără teme, fără teamă, aș scoate alarmele de la telefon. Adică lucruri mici, fără adrenalină.

Dar mai bine ar lăsa pistolul de la tâmpla mea jos și ne-am juca de-a cinci lucruri pe care să le iau pe o insulă.
Sau scrabble.

Informații adiționale
ISBN:

978-606-763-271-2

Data apariției:

noiembrie 2019

Număr de pagini:

128

Format:

15,5×23 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Radical din 5

Despre autoare

Iulia Șchiopu

biografie literară

Nu sunt pictor; sunt o păpuşăreasă care spune poveşti. Nu fac, de fapt, decât să propun o lume – în ochii mei, posibilă – care trebuie să aibă o parte cât de mică de oniric pentru a fi suportabilă. Păpuşile mele au nori în cap sau poate păsări, ţin în mână, legate cu un fir subţire, libelule uriaşe, cu ochi de om şi suflet de zmeu colorat, ating cu degetul colţul lunii sau poartă în spate un oraş întreg, cu cerul lui cu tot. Când mă uit cu atenţie în jurul nostru, cu sinceritate în noi, toţi facem aceste lucruri, într-o formă sau alta. Suntem plini de gânduri care ni se învârt prin cap şi în jurul lui ca sateliţii, purtăm pe umeri poveri dulci-amărui, amintiri de locuri, avem fluturi în stomac, dacă suntem fericiţi – levităm uşor. Eu aşa văd oamenii şi pe stradă, la toţi găsesc un nor pe-un umăr, urma unei cochilii în care se ascund, o uşiţă în dreptul inimii cu multe lacăte sau – dimpotrivă – o fereastră larg deschisă.
.

Varianta eBook

Carte indisponibilă în variantă eBook