Partea urâtă și minunată a lucrurilor

34,95 lei

Traducere din limba engleză de Anca Zaharia

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

O frumoasă, sinceră și provocatoare poveste de dragoste dintre două persoane aparent incompatibile, o poveste despre relația lor cu greu câștigată și despre cum reușesc să dărâme împreună barierele impuse de fundalul vieții lor.

Fiică a unui dealer de metamfetamină, Wavy a învățat să nu se încreadă în nimeni, nici măcar în propriii ei părinți. Luptându-se să-și crească fratele mai mic, la opt ani Wavy este deja singurul „adult“ responsabil din jur. Ea își găsește pacea privind cerul înstelat al nopților care se desfășoară deasupra casei dintr-un ținut provincial al Americii de zi cu zi. Într-una din aceste nopți, totul se schimbă atunci când este martoră la gravul accident de motocicletă suferit de unul dintre bătăușii care lucrează pentru tatăl ei: tânărul Kellen, un fost pușcăriaș, tatuat, rebel, însă cu o inimă de aur.

Până ce Wavy ajunge adolescentă, relația ei cu Kellen devine singurul lucru delicat într-o lume brutală a toxicomanilor și a depravării. Când o tragedie îi frânge familia și o mătușă bine-intenționată intervine, lucrurile pe care Wavy le-a considerat ca fiind minunate se oglindesc prin reperele celor din afară în blamarea urâtului.

Un roman intens și puternic, „Partea urâtă și minunată a lucrurilor“ pune în discuție tot ceea ce știi și crezi despre dragoste.


“Debutul puternic, provocator al lui Greenwood evocă o copilărie nefericită și o poveste de dragoste nu tocmai ușor de digerat… Nu este o iubire ca la carte, dar romanul se termină cu o notă de împăcare obținută cu greu, cu oameni care meritau o a doua șansă reuniți în cele din urmă. Inteligent, onest, fără a fi exagerat de sentimental.” (Kirkus Reviews)

“Captivantă și inteligent scrisă încă de la prima pagină, cartea lui Greenwood te acaparează instant. Romanul nu-ți va răscoli inima, ci ți-o va scoate pur și simplu din piept, o va scutura, apoi o va așeza la loc, într-o poziție mai puțin familiară.” (Christina Ledbetter, The Associated Press)

“O poveste memorabilă a unei maturizări, care vorbește despre loialitate, rebeliune și puterea iubirii supusă celor mai dramatice circumstanțe.” (Publishers Weekly)

“O poveste emoționantă, cu personaje pe care nu le vei uita prea curând. Stilul unic al lui Bryn Greenwood și înțelegerea ei asupra naturii umane ne oferă un roman minunat despre familie, pierdere și iubire, care e așa de surprinzătoare și plină de inspirație ca dragostea însăși.” (Brunonia Barry)

“Scris într-un stil sincer și puternic, romanul lui Bryn Greenwood spune o poveste remarcabilă despre iubire și supraviețuire în cele mai aprige condiții. Așa cum se întâmplă mereu cu literatura bună, romanul e menit să provoace, să tulbure, pentru că ne obligă să privim cu compasiune fiecare dintre personajele imperfecte și memorabile. Am fost captivată de la prima până la ultima pagină.” (Patry Francis)

“Crudă și minunat scrisă, Partea urâtă și mnunată a lucrurilor este povestea hipnotizantă a unei maturizări, dar și o tragedie sfâșietoare. Scrisul emoționant al lui Greenwood și personajele bine conturate m-au atras și m-au ținut captivă în țesătura cărții. Încă mă mai gândesc la Wavy, la lumea ei urâtă și minunată, mult după ce am dat ultima pagină.” (Jillian Cantor)

“Pe tot parcursul cărții, Greenwood ne clatină fundamentele în virtutea cărora urcăm tragedia pe un piedestal și îi tratăm pe cei care au trăit-o ca pe niște victime și mai puțin ca pe niște persoane. Rezultatul este un roman provocator, care te ține în priză și care te șochează mai puțin prin conținut și mai mult prin intimitate.” (Liz Cook)

“Greenwood este strălucitoare în a crea o lume în care criminalii, infractorii și hoții stârnesc bunăvoință și atașament. Scrisul e direct și în forță, ca un șarpe superb colorat, și totuși veninos, dormitând pe o stâncă.” (Library Journal)

Informații adiționale
ISBN:

978-606-763-229-3

Data apariției:

decembrie 2018

Număr de pagini:

448

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Passport

Despre autoare

Bryn Greenwood

Bryn Greenwood este originară din Kansas, a patra generație, și fiica unui fost traficant de droguri care (aproape) că și-a găsit în cele din urmă drumul cel bun. A terminat un masterat de scriere creativă și își continuă cariera academică. Este autoarea a trei romane. Locuiește în Lawrence, Kansas, iar inima îi este dată momentan unui amplu proiect de remodelare a locuinței. Găsiți mai multe despre ea pe www.bryngreenwood.com.