Copiii pierduți ai anilor roșii

32,95 lei

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

Delia Oltea Rusu cucerește printr-o scriitură fluidă, capabilă să pătrundă în cele mai intime încăperi ale sufletului. A dovedit-o cu prisosință în „Sârme și portocali”, romanul despre care n-aș fi zis niciodată că este „de debut”, judecând după maturitatea și talentul cu care autoarea și-a povestit zilele și nopțile unui exil fabulos, încărcat de trăiri și emoții nemaiîntâlnite.

Povestitoare înnăscută, pare că nu face niciun efort să scrie; scrisul îi curge asemeni unei cascade, descriind sinuozități discrete, fine, oferindu-i cititorului posibilitatea să facă parte din poveste, să se integreze, să-și amintească propriile trăiri, poate la fel de puternice, dar neexprimate.

În „Copiii pierduți ai anilor roșii”, Delia Oltea Rusu își reconfirmă starea de scriitoare. Cumva, prin modul în care își răscolește propria viață, oferindu-ne bucăți nemestecate din ea, ne expune unui fenomen ciudat; ne transformă în martorii unor stări, mai mult decât în cititorii unui roman. Am convingerea că Delia Oltea Rusu se va impune, în literatură, în special pentru măiestria cu care jonglează printre sentimente, dar și printre epoci, lăsând impresia unui călător vigilent, îndârjit, capabil să-și zgârie propria existență pentru a ne face să înțelegem frumosul, urâtul, iubirea, ura, gingășia, grotescul, în fond, viața.

Eugenia Crainic

Informații adiționale
ISBN:

978-606-763-270-5

Data apariției:

noiembrie 2019

Număr de pagini:

268

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Radical din 7

Despre autoare

Delia Oltea Rusu

biografie literară

Mi s-a cerut o biografie, dar dacă citiţi cartea veţi avea parte de una. Mai bine vă spun pe scurt povestea cărţii, care n-a fost carte de la început. Au fost zilele şi nopţile mele, aşa cum le-am trăit eu şi-ai mei. Printre sârme şi portocali. A fost o perioadă în care aş fi vrut să uit unele întâmplări, apoi am înţeles că nu le voi putea şterge din amintire şi că de fapt nici nu vreau. Le-am povestit, la început cu îndoiala că cineva ar înţelege impactul pe care le-au avut pentru noi, apoi cu mirarea că pe cineva interesează această poveste. M-au uimit reacţiile, am început să scormonesc în memorie şi m-am trezit scriind ceva despre care n-am crezut că va fi o carte. Va fi, totuşi, va avea coperţi frumoase şi câteva file din care, dacă le veţi citi, veţi şti că sârmele aveau ghimpi, iar portocalii erau plini de culoare şi parfum. În carte apare familia mea şi vreau să le mulţumesc pentru îngăduinţa de-a folosi amintirile lor în cuprinsul acestor pagini.

Varianta eBook

În pregătire