Evenimente

Lansarea romanului “Abisex” de Sorin Delaskela

Duminică, 1 aprilie, începând cu ora 16.30, în clubul El Comandante Primer, Str. Sfântul Ștefan nr. 13 (Zona Izvorul Rece), București, în cadrul ediției cu numărul LIII a Institutului Blecher va avea loc lansarea romanului “Abisex” de Sorin Delaskela, editura Herg Benet 2012.

Cartea va fi prezentată de Claudiu Komartin, organizatorul Institutului Blecher, și Alexandru Voicescu, directorul editurii Herg Benet.

Personajul principal din romanul Abisex de Sorin Delaskela este un tânăr intelectual aflat într-o continuă căutare a satisfacţiei erotice. Întâmplările prin care trece sunt povestite cu un umor cinic dar şi cu reflecţii filosofice asupra aspectelor importante din viaţă, şi se desfăşoară în paralel cu o analiză rafinată, la rece, a modului în care protagonistul se adaptează sau eşuează în a se adapta societăţii actuale, a modului în care relaţionează cu cei din jur şi în special cu persoanele de sex opus. Pe alocuri dur şi şocant, Abisex se construieşte pas cu pas drept o savuroasă desfăşurare atât a raţiunii, cat şi a nudelor instincte umane.

“Romanul e, în unele momente, violent-licenţios, dar niciodată grosolan. Ca orice cinic, autorul are un anumit sadism în raport cu cei care îl citesc. Parcă mânuieşte un bici.”

– Alex Ştefănescu –

“Un roman erotic de bună factură, o minunată introspecţie în lumea femeilor prin ochii unui bărbat dotat şi intelectual. Cei care doresc să ajungă la raftul acestei cărţi trebuie să mai crească până la vârsta de 18 ani.”
– Robert Şerban –

“Spre deosebire de tinerii furioşi douămiişti care, prosternându-se în faţa beatnicilor americani, îşi puneau naratorul să-şi plângă de milă, Abisex se hrăneşte dintr-un cinism savuros. Umanitarismul e îmbrăcat în zale.”
– Felix Nicolau –

Sorin Delaskela s-a născut pe 24 septembrie 1968, în Drobeta Turnu Severin. A absolvit Colegiul Naţional ’’Traian’’ din Drobeta Turnu Severin. Este licenţiat în filosofie şi sociologie al Facultăţii de Filosofie-Sociologie (Universitatea Craiova) şi absolvent al unor studii postuniversitare la Academia de Studii Economice, în domeniul managementului şi gestiunii resurselor umane. Lucrează în domeniul P.R., presei şi marketingului politic.

Din anul 2000 este membru titular al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat eseuri, pagini de jurnal şi proză în numeroase reviste de cultură: Dilema, Luceafărul, Convorbiri literare, Ramuri, Poesis etc. Este membru fondator al fundaţiilor culturale:’’Alice Voinescu’’ şi ’’Orient Latin’’.

A publicat un număr de 3 volume de eseistică:

’’Animalul confesiv’’, 1995
’’Despre tăcerile lui Dumnezeu’’ (1997),
’’Somnul literei’’ (1999),
’’Mic jurnal împotriva maturităţii’’ (2002),
Un volum de publicistică :

’’Discursul diurn’’ (2009) şi romanele
’’Abisex’’ (2007, 2011)
”Noaptea pisicilor lungi” (2010).
Despre cărţile sale s-au pronuntat, în reviste şi în volume de critică literară: Livius Ciocârlie, Dan C Mihăilescu, Alex Ştefănescu, Cezar Ivănescu, Nicolae Coande, Robert Şerban, Saviana Stănescu, Cristian Livescu, Al Ruja, Mircea Platon, Felix Nicolau, Dana Pârvan-Jenaru, Xenia Karo etc.

Este blogger, textile sale putând fi citite pe www delaskela.net.

Romanul Abisex poate fi răsfoit și comandat online din Librăria Herg Benet.