Librăria „Cartea de Nisip” și Editura Herg Benet vă invită sâmbătă, 29 noiembrie, la lansarea romanului “Zilele amanților” de Corina Ozon. Evenimentul va avea loc de la ora 16.00, la Librăria „Cartea de nisip” din Timişoara (Strada Victor Vlad Delamarina, nr. 1).
Invitați: Cornel Ungureanu, Tudor Creţu, Nina Ceranu, Cornel Secu. Moderator: Tania Ţunaş.
Performance: Bogdan Spiridon, Alina Chelba – Teatrul Naţional Timişoara
Music act live: The Chain Reaction
Pentru a continua seria evenimentelor de lansare a cărții, în data de 30 noiembrie, începând cu ora 16.00 la cafeneaua Klapka, Clubul de carte timișorean ”O carte pe lună” organizează o serată dedicată autoarei.
Detalii: Intrarea este liberă. Mai multe detalii pe www.facebook.com/cartepeluna Moderator: Giorgia Harasim.
Romanul “Zilele amanților” de Corina Ozon este cu siguranță cea mai îndrăgită carte a toamnei pe rețelele de socializare și nu numai. Cu un umor care apasă pedala de accelerație de la început și până la final, “Zilele amanților” te face să uiți instant toate problemele din jur și te cucerește prin sinceritate, tonul detașat și hazul spumos, care curge natural. Personajele principale îți vor deveni prieteni imediat după lectură.
Primul tiraj a fost epuizat la o lună de la apariţie, iar ebook se află pe locul 6 în Top 100 Elefant.ro. Cartea a avut o lansare informală la Clubul Ţăranului şi una formală la Târgul de carte Gaudeamus şi a început turneul în oraşele Braşov, Timişoara şi Constanţa.
Despre autor: Timişoreancă adoptată cu dragoste de Bucureşti. 10 ani de jurnalism de investigaţie în presa scrisă (ziarul „Ora”) şi televiziune (Antena 1), şi un update de 2 ani în producţie tv (Intact Media Group). Convertită de alţi 10 ani la PR&Comunicare, pe care le gestionează în prezent la CN Imprimeria Naţională SA. Absolventă a Programului MBA INDE-CNAM Paris, promoţia 2010, şi mama de liceană, Iulia, sunt cele două lucruri cu care se mândreşte cel mai mult. Al treilea va fi cartea „Zilele amanţilor”, probabil. Începută pe un blog, în stadiul de postare spre relaxarea cititorilor, care au cerut după fiecare episod continuarea. Şi după apariţia cărţii încă o mai cer.Sunt adesea întrebată „cum cineva cu faţă îngerească a putut scrie o carte ca „Zilele amanţilor” „. MBA-ul te învaţă să-ţi provoci limitele şi să aplici inteligent. Chiar şi cuvintele deocheate ( a se citi „din viaţa de zi cu zi”)
Scriitorii despre carte:
„Când am primit invitaţia de a citi manuscrisul cărţii Corinei, am acceptat temător. Sunt la o vârstă când îţi spui arogant că ai citit cam tot şi te întrebi seniorial ce ar putea să te mai surprindă. Ei bine, cartea Corinei. Care te surprinde prin toate locurile pe care le credeai securizate, impenetrabile. Te surprinde în primul rând pentru faptul că refuză fără efort scriitura feminină, melancolică şi vag lamentabilă. Frazele sunt scurte şi nu intră bătând la uşă, ci trântind-o de perete. Apoi, te surprinde tema predilectă a cărţii: amantlâcurile, iubirile frugale, relaţiile interzise, tot tacâmul. Practic, Corina omoară în poveştile ei orice ipocrizie feministă (chestie care mie mi-a mers la suflet), o îngroapă adânc şi îi pune capac. N-o să omit sub nicio formă limbajul, care surprinde de asemenea. Corina foloseşte limba română fără să se ferească de extremele ei. Are curaj, „are ouă”, cum s-ar spune. Nu că ar fi singura, nu că ar fi o raritate, dar a manipula cuvinte interzise într-un text literar, fără a-i strica savoarea, nu e la îndemâna oricui. Rămâne însă la final impresia generală, cea care contează cel mai mult. Care e bună, dacă nu foarte bună. Cartea se citeşte uşor, e cinică, e vie, are tot ce îi trebuie pentru a deveni un succes.” (Ştefan Caraman)
„Corina Ozon vine dinspre jurnalism spre literatură, cunoscând oamenii, cu talent. Scrie captivant, folosind în fraze câte cuvinte chiar trebuie, fără floricele stilistice şi volute descriptive în plus, care ar creşte statistic durata de somn a populaţiei. „Zilele amanţilor” e o carte pentru dezinhibaţi. N-o recomand proştilor si bigoţilor.” (Alexandru Petria)
„Aceasta este o carte deşteaptă. Iar vrăjitoria nu-i deloc exclusă. Te ţine lipit de ea, nu te lasă absolut deloc nici să faci altceva şi nici măcar să te gândeşti la altceva. Nu poţi uza de niciun instrument fizic ori sufletesc pentru a i te sustrage. Iar dacă asta nu-i curată fermecătură, atunci ce este? A, ştiu. Literatură deşteaptă.” (Ana Barton)
„O lectură care curge uşor, cu un limbaj direct şi frust, perfect adaptat subiectului. Corina vorbeşte cu umor şi amar, fără ocolişuri, despre situaţii de viaţă verosimile, desprinse din cotidian. Amanţii putem fi oricare dintre noi.” (Petronela Rotar)