Evenimente

Lansare de carte la Avant-Garde: #Kazim de Andrei Zbirnea

Libraria Avant-Garde (Str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi) si Editura Herg Benet va invita vineri, 28 noiembrie, de la ora 18.00, la un eveniment literar de exceptie: lansarea volumului de poezie KAZIM (contemporani cu primavara araba) de Andrei Zbirnea.

Invitati: Doris Mironescu, Vlad alui Gheorghe, Matei Hutopila

Moderator: Paul Gorban

„Una din temele obsesive ale lui Andrei Zbirnea este continua destructurare interioara, pulverizarea in internet, in retele de socializare, in jocuri pe computer. ásha și kazim, cele doua personaje care vertebreaza volumul, sunt eroii unei lumi pixelate, inconsistente, in care nu mai exista o singura realitate, ci mai multe, intricate in marele corp al iluziei. Intr-una totul e impregnat de ceturile lui Antonioni, in alta poti ghici tanjirea dupa miracol din Calauza lui Tarkovski, in alta sunt fluxurile de știri ale lumii actuale, in alta demonstratiile din Piata Taksim comunica subteran cu atentatele lui Breivik. Andrei Zbirnea scrie despre convulsiile din real life, precum si despre acelea din second life, decupand cu precizie cuvinte și texturi, scotand fluturi din scalpuri și performand fara efort pe trapezele culturii inalte.” (Ioana Nicolaie)

Andrei Zbirnea (n.1986) este absolvent al Masterului de Probaţiune din cadrul Facultaţii de Sociologie si Asistenţa Sociala (Universitatea din Bucuresti). Este redactor-sef al revistei culturale SemneBune.ro si manager de proiect al concursului de debut literar Incubatorul de Condeie (IDC). Publica in 2011 volumul de poeme Rock in Praga, la Editura Herg Benet. Poeziile sale au aparut in revistele literare Zona Noua, Tiuk!, Conta, Zona Literara, Tribuna si Timpul.