Evenimente

Cristina Nemerovschi lansează romanul “Păpușile” la Librarium Palas Iaşi

Librarium Palas din Iaşi şi Editura Herg Benet vă invită duminică, 26 aprilie, la lansarea romanului Păpuşile, semnat de Cristina Nemerovschi. Evenimentul va avea loc la librăria Librarium Palas (Str. Palas, nr. 7A, Palas Shopping Mall), de la ora 17.00.

Alături de Cristina Nemerovschi, despre romanul Păpuşile vor vorbi invitaţii Liviu Antonesei, Nicoleta Dabija şi Paul Gorban.

 

Păpuşile, a zecea carte a scriitoarei Cristina Nemerovschi, a cucerit definitiv publicul încă de la apariţie, fiind caracterizată de cititori drept “cea mai frumoasă şi tragică poveste de dragoste de la Romeo şi Julieta încoace, doar că mai sinceră şi mai autentică”, “o carte care te schimbă”, “un roman care te lasă fără cuvinte” sau “cartea care distruge prejudecăţi”.

Cristina Nemerovschi a primit pentru romanul Păpușile o nominalizare în cadrul Galei Tinerilor Scriitori – Tânărul prozator al anului.

“Păpușile este o carte care te zdruncină și te doare, indiferent de vârstă, de sex sau de experiența ta de viață. Îți amintește că moartea poate lovi pe neașteptate, pe oricine, chiar în momentul în care ești cel mai împăcat cu tine, când ai ajuns la un liman. Moartea, ca și iubirea, se poate năpusti în viața ta de oriunde, ca un animal de pradă. Este despre moarte, în primul rând. Despre suferință și acceptare. Despre iubire. Despre riscuri, viața trăită la limită, sfidare, prietenie, iertare. Despre relațiile dintre părinți și copii. Despre societatea de azi, nu în ultimul rând. Despre găsirea propriului drum și neabaterea de la el. Despre formarea unei conștiințe și despre cum te lași modelat de ceea ce trăiești.” (Alexandru Petria)
“Sunt convinsă că toţi tinerii români (şi nu numai) se vor regăsi în Păpuşile, aşa cum au făcut-o şi în romanele precedente ale Cristinei Nemerovschi”. (Semne Bune)

“O recomand pentru că e o poveste dezbrăcată, vulnerabilă, tristă, care începe cu sfârșitul și reușește, totuși, să mențină suspansul până la ultimul rând.” (Societate şi cultură)

 

“La început n-au fost cuvântul, Dumnezeu sau întinderea nesfârșită de ape. La început au fost Dora și Luna.

Și totul a pornit de acolo.

 

 

Supranumită de revistele literare “rebela literaturii române de astăzi”, dar şi “scriitoarea-fenomen a ultimilor ani” (Revista Cariere) sau “regina literaturii dark din România” (Revista Avantaje), Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic, devenit rapid un adevărat manifest artistic şi social în rândul cititorilor. A publicat până în prezent nouă romane şi o carte de non-ficţiune. A semnat două romane cu pseudonimul Anna Vary.

Stilul autoarei a fost asemănat cu cel al unor autori-cult precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis.

 

Toate romanele Cristinei Nemerovschi, atât cele care completează trilogia Sânge satanic (Ani cu alcool şi sex, Rezervaţia unicornilor), cât şi cele de sine stătătoare (nymphette_dark99, Pervertirea, Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes) au devenit rapid bestseller-uri și au fost reeditate. Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.

 

Site-ul oficial al autoarei este www.cristinanemerovschi.ro.