Evenimente

Cristina Nemerovschi, Corina Ozon și Lorena Lupu își lansează cărțile la Constanța

Sâmbătă, 21 martie, în zona lift panoramic din incinta City Park Mall din Constanța, de la ora 16.30, se vor lansa romanele Păpușile de Cristina Nemerovschi, Zilele amanților de Corina Ozon, Dona Juana (ed. a 2-a) de Lorena Lupu și Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes de Cristina Nemerovschi.

Moderator: Alexandru Voicescu.

Cărțile sunt disponibile în rețeaua de librării Cărturești.

Vă așteptăm cu drag!

*

Păpușile, o poveste despre iubire și moarte, este a opta carte a scriitoarei Cristina Nemerovschi.

Romanul a fost nominalizat în cadrul Galei Tinerilor Scriitori la categoria Tânărul prozator al anului și s-a clasat în topul celor mai populare romane din 2014, votate de cititorii Bookaholic. A fost cea mai vândută carte a Editurii Herg Benet la Gaudeamus 2014 și unul dintre bestseller-urile editurii pe anul trecut.

“Cartea care va zdruncina preconcepţii şi va crea dependenţă.” (Ana Barton)

“Cea mai frumoasă şi tragică poveste de iubire împletită cu moarte de la Romeo şi Julieta încoace. Doar că mult mai profundă şi mai autentică.” (Reliana Crăciun)

““Păpușile” este un roman cu două lesbiene, dar, cumva, asta nu mai e atât de relevant în timp ce îl citești. Pentru că este despre lucruri mai importante și mai mari decât orientarea sexuală a unor tinere. Este despre moarte, în primul rând. Despre suferință și acceptare. Despre iubire. Despre riscuri, viața trăită la limită, sfidare, prietenie, iertare. Despre relațiile dintre părinți și copii. Despre societatea de azi, nu în ultimul rând. Despre găsirea propriului drum și neabaterea de la el. Despre formarea unei conștiințe și despre cum te lași modelat de ceea ce trăiești.” (Alexandru Petria)

“Sensibila si violenta. Tandra si dura.
Lectura obligatorie pentru parintii ai caror copii se apropie de adolescenta.” (Anamaria Ionescu)

*

Zilele amanților este romanul de debut al Corinei Ozon, o carte care a devenit rapid un must read pe rețelele de socializare și nu numai. A ocupat locul 2 în topul preferințelor cititorilor Bookaholic, pentru romanele apărute în 2014.

„Cartea se citeşte uşor, e cinică, e vie, are tot ce îi trebuie pentru a deveni un succes.” (Ştefan Caraman)

„ „Zilele amanţilor” e o carte pentru dezinhibaţi. N-o recomand proştilor si bigoţilor.” (Alexandru Petria)

„Aceasta este o carte deşteaptă. Iar vrăjitoria nu-i deloc exclusă. Te ţine lipit de ea, nu te lasă absolut deloc nici să faci altceva şi nici măcar să te gândeşti la altceva. Nu poţi uza de niciun instrument fizic ori sufletesc pentru a i te sustrage. Iar dacă asta nu-i curată fermecătură, atunci ce este? A, ştiu. Literatură deşteaptă.” (Ana Barton)

„O lectură care curge uşor, cu un limbaj direct şi frust, perfect adaptat subiectului. Corina vorbeşte cu umor şi amar, fără ocolişuri, despre situaţii de viaţă verosimile, desprinse din cotidian. Amanţii putem fi oricare dintre noi.” (Petronela Rotar)

*

Romanul erotic Dona Juana, de Lorena Lupu, se află deja la cea de-a doua ediție, cu o prefață semnată de Cristian Mungiu și o postfață de Alex. Ștefănescu. O carte explozivă, care a cucerit rapid și iremediabil cititorii.

“Ştii, până la urmă cred că cel mai viu lucru la un roman erotic – mai mult decât erecţiile generate şi fiorul literar stârnit – sunt tocmai imaginile astea intime din memoria personală pe care rândurile aşternute de tine pe hârtie le mai învie o dată, făcându-te să-ţi aminteşti că n-ai murit încă.” (Cristian Mungiu)

“Acest roman mi se pare nu doar o poveste despre iubire în toate formele ei de manifestare, ci şi un eseu implicit, subversiv, despre ceea ce nu este iubirea, despre toate non-actualizările ei. Iar a nu actualiza iubirea mi se pare, à rebours, un soi de „viol“ metafizic, stupid în sine dar nutritiv pentru poveste…” (Dan-Silviu Boerescu)

“Romanul “Dona Juana” este la fel ca autoarea lui, Lorena Lupu: tempestuos, seducător, sincer, fragil, neînfricat, nemilos, imposibil de uitat. Dacă lectura “Donei Juana” nu te prinde, verdictul nu poate fi decât unul singur: nu-ți place literatura.” (Cristina Nemerovschi)

*

Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes este un roman-pamflet semnat de Cristina Nemerovschi, o satiră dură la adresa lumii literare românești, consacrând un stil diferit al autoarei față de primele sale romane.

„Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre.” (Felix Nicolau)

 

“De patru ore râd singură în faţa calculatorului. Recomand cu foc şi pară romanul lui Nemerovschi, “Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”. E, poate, cel mai bun text pe care l-a scris în viaţa ei. Bravo, Cristina!” (Lorena Lupu)

 

“Dacă Rezervaţia unicornilor am citit-o pe nerasuflate, pe Anghelescu l-am citit greu, greu de tot… pentru că nu mai distingeam literele, din cauza lacrimilor de râs. Am râs cu lacrimi pe tot parcursul cărții. Absolut minunat.” (Deea Negoiță)

 

“O lectură potrivită pentru orice generaţie. O carte excelentă!” (Oana Tămaș)

 

 

Despre autoare:

Lorena Lupu s-a născut în Sfântu Gheorghe, jud. Covasna. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Secţia Actorie.

În 2006, debutează atât în teatru, cu rolul principal din Război cu Troia nu se face de Jean Giraudoux (la Teatrul Mic, Bucureşti), cât şi în literatură, cu romanul autoficţional Rondo Capriccioso, care, la vremea respectivă, se bucură de recenzii pozitive atât în presă, cât şi în blogosferă.
Publică romanul Bătăuşu’ de Câmpi (2007), experimentul literar – fotografic Hyde Park (2009), în colaborare cu Dinu Lazăr şi în 2012, revine în atenţia cititorilor cu romanul erotic Dona Juana.

Corina Ozon este timişoreancă adoptată cu dragoste de Bucureşti. 10 ani de jurnalism de investigaţie în presa scrisă (ziarul „Ora”) şi televiziune (Antena 1), şi un update de 2 ani în producţie tv (Intact Media Group). Convertită de alţi 10 ani la PR&Comunicare, pe care le gestionează în prezent la CN Imprimeria Naţională SA. Absolventă a Programului MBA INDE-CNAM Paris, promoţia 2010, şi mama de liceană, Iulia, sunt cele două lucruri cu care se mândreşte cel mai mult. Al treilea va fi cartea „Zilele amanţilor”, probabil. Începută pe un blog, în stadiul de postare spre relaxarea cititorilor, care au cerut după fiecare episod continuarea. Şi după apariţia cărţii încă o mai cer. Alex Mazilu (care mi-a făcut fotografia) s-a întrebat mirat „cum cineva cu faţă îngerească a putut scrie o carte ca „Zilele amanţilor” „. MBA-ul te învaţă să-ţi provoci limitele şi să aplici inteligent. Chiar şi cuvintele deocheate ( a se citi „din viaţa de zi cu zi”).

Supranumită de critici „rebela literaturii române de azi“, de revistele glossy „regina literaturii dark”, licenţiată în Filosofie, cu un master despre L. Wittgenstein, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. De atunci, a mai publicat șapte cărți: Pervertirea, Ani cu alcool și sex, nymphette_dark99, Ce facem cu România?, Rezervația unicornilor, Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes, Păpușile.

De asemenea, a publicat trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania, cu pseudonimul Anna Vary.