Evenimente

Romanul “Two Rabbit” de Beatrice Ognenovici se lansează la târgul de vară Gaudeamus

Mecanici Poetice și Editura Herg Benet vă invită la lansarea romanului Two Rabbit, de Beatrice Ognenovici, care va avea loc marți, 13 august, de la ora 17.30, la Mamaia, pe plaja Radio Vacanța.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului Mecanici Poetice, la care sunt invitați Anca Mizumschi, Amelia Stănescu, Ania Vilal, Silvia Bitere, Marian Dragomir, Cristian Derzelea, Iulia Pană, Bogdan Ghiu și Beatrice Ognenovici.
Romanul Two Rabbit va fi prezentat de editorul Alex Voicescu și de prozatoarea Cristina Nemerovschi.
Two Rabbit este romanul câștigător al concursului de debut Max Blecher/Herg Benet, ediția 2012.

După un accident de maşină în care-şi pierde ambii părinţi, chiar în ziua în care împlineşte 14 ani, Dré capătă un nou nume – Two Rabbit – şi o viaţă pe fugă, la limită, mereu supusă schimbărilor radicale. Arme, droguri, bătăi, găşti, crimă, sex şi apoi o speranţă orbitoare, odată cu prima iubire care îi iese în cale. Dar totul se termină brusc, pentru a o lua din nou de la capăt, la fel de intens.
În ciuda tuturor festelor pe care i le joacă destinul, fiecare întâmplare care îl marchează este un prilej pentru a reflecta asupra condiţiei umane şi, în final, asupra iubirii. Viaţa, crede Two Rabbit, e compusă din cercuri, iar cercurile nu trebuie lăsate niciodată deschise.

“Pentru întâia oară problematica generaţiei emo şi a drogurilor de tot felul câştigă în autenticitate prin proiectare cosmopolită, într-un spaţiu hispanic, dar îmbibat de binecunoscutele clişee englezeşti. Muzici, beţii, răscoale adolescentine depănate însă cu umor şi în viteză. Beatrice Ognenovici practică arta scrisului cu o plăcere infernală. De acuzaţiile de grafomanie nesărată o scapă ochiul ager, impresia de bogată experienţă de viaţă şi mai cu seamă inteligenţa artistică.” (Felix Nicolau)

“Romanul Two Rabbit, debutul scriitoarei Beatrice Ognenovici, are ca figură centrală un personaj carismatic, verosimil, intens, sofisticat și care poate crea dependență cititorului. Cartea ne oferă doza ideală decantată din dramatismul și coerența unui bildungsroman autentic, cu șanse de a deveni cult, pe de o parte, și din haoticul sălbatic al scriiturii postmoderne, pe de alta. Beatrice Ognenovici nu cade, nicăieri pe parcursul acestui roman, în spațiile șterse și comune până dincolo de plictis în care evoluează cei mai mulți debutanți autohtoni. Dimpotrivă, îi place să riște și să creioneze decoruri inedite, luxuriante, dar și întunecat-dramatice, prin care ne putem pierde în voie. Dacă Julio Cortazar ar fi scris un bestseller aflat sub influența serialului Sons of Anarchy, el ar fi semănat cu Two Rabbit.” (Cristina Nemerovschi)
Cartea poate fi comandată online aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/two-rabbit-beatrice-ognenovici

 

1098365_10151808004377673_1748395450_n