Din oficiu

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Autor: Colecții: ,
Descriere

După ce i se repartizează din oficiu cazul unei crime misterioase, un tânăr avocat se trezește prins într-o intrigă de roman polițist care-l depășește. Principala probă de la dosar este o carte. Nedumerit și incitat de confuzia dintre ficțiune și realitate, care ar putea decide soarta unui om aparent nevinovat, avocatul se adâncește în lectura cărții, în centrul căreia se află o crimă. Dar, pe măsură ce află povestea personajului, avocatul descoperă că, până la urmă, între realitate și ficțiune sunt mai multe ițe încurcate decât păreau la prima vedere… Până unde sunt dispuse ciudatele personaje să meargă pentru a-și atinge scopul?

Cu pasaje de thriller polițist, cu tente de film horror, dar și cu un fundal realist al României de azi, Din oficiu este un roman care te ține în priză până la final.

[separator][/separator]

[testimonial_left]Având ca atu-uri un stil alert, direct, captivant și personaje ușor sărite de pe fix, romanul savuros al lui Cristi Ardelean se citește pe nerăsuflate. Realist, fără înflorituri inutile, Din oficiu își spune atât de bine povestea, încât îți lasă senzația că vorbește permanent despre întâmplări pe care le-ai trăit și tu. Pe lângă ritmul și suspansul care nu-și pierd intensitatea până la final, prozatorul are și o altă carte câștigătoare în mânecă, pe care știe când să o arunce în joc: umorul.“ (Cristina Nemerovschi)[/testimonial_left]

[testimonial_left]Dacă Din oficiu este un detective story bine condus, e pentru că tânărul Cristi Ardelean are deja o mobilitate ieșită din comun a registrelor narative și o știință a construcției în relief: stilul nervos al relatării poveștii e controlat cu succes de un metatext cinic și ușor melancolic, menit să filtreze «dosarele» personajelor sale în adevărate «dosare de existență».“ (Alex Goldiș)[/testimonial_left]

Informații adiționale
ISBN:

978-606-93658-4-7

Data apariţiei:

mai 2014

Număr de pagini:

216

Tip copertă:

broșată

Format:

13×20 cm

Colecţie:

Imprint Karth – Proză

Despre autor

Cristi Ardelean

biografie literară

Cristi Ardelean s-a născut pe 15 octombrie 1989, în Bistrița. Absolvent al Facultății de Drept (Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj – Napoca), promoția 2008-2012, în prezent este avocat stagiar în cadrul Baroului Cluj. Pasionat de fotbal și șah. Publică cronici de carte în revista online artactmagazine.ro.

Câștigător al concursului de debut al editurii Cartea Românească, ediția 2012, cu romanul “Agenția”. În 2014 publică al doilea său roman, “Din Oficiu”, la editura Karth.