Evenimente

A apărut ediția a treia a romanului “Sânge satanic” de Cristina Nemerovschi

La Editura Herg Benet, în colecția Radical din 7, a apărut cea de-a treia ediție a romanului Sânge satanic, de Cristina Nemerovschi.

Sânge satanic este romanul de debut al scriitoarei Cristina Nemerovschi, prima ediție apărând în anul 2010. Cartea a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public, a doua ediție ieșind pe piață doar câteva luni mai târziu. În numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Romanul a primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, și a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, premiul revistei Ateneu, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture. Sânge satanic a primit peste 200 de recenzii elogioase de la cititori și bloggeri, și peste 50 de cronici în cele mai importante reviste literare. Multe dintre acestea pot fi citite aici: http://cristinanemerovschi.ro/articole/recenzii

La aproape trei ani de la apariție, romanul Sânge satanic este în continuare citit și intens discutat, și se pregătește de întâlnirea cu publicul internațional. De asemenea, la Editura Herg Benet va apărea în scurt timp și Sânge satanic – roman grafic.

 

Sânge satanic este prima parte dintr-o trilogie cu același nume. La editura Herg Benet, în 2012, a apărut și cea de-a doua parte a trilogiei, Ani cu alcool și sex. Partea finală a trilogiei este în lucru.

 

”Un roman cu umor nebun!” (Emil Brumaru)

“Mi-a plăcut cel mai mult verva romanului, atribut esențial al unui debut literar memorabil.” (Mircea Cărtărescu)

“Sânge satanic e o carte excepțional scrisă, care nu seamănă cu nimic!” (Doina Ruști)

“Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre.” (Felix Nicolau)

 

Blog-ul fan club-ului Sânge satanic: http://fanclubsangesatanic.wordpress.com/

Ediția a treia a romanului Sânge satanic poate fi comandată aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/sange-satanic-ed-3-cristina-nemerovschi

 

Sange-satanic_ed3