Antume

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

“Antume”, perechea incitantului volum “Postume”, porneste de la articolele semnate Jean-Lorin Sterian si publicate pana in 2008 in publicatia 24FUN. Cu umor si ironie, asa cum ne-a obisnuit inca din romanul “Lorgean”, Jean-Lorin Sterian abordeaza o arie diversa de teme urbane, precum publicitatea, preferintele muzicale ale romanilor, jurnalismul, pub-urile, evenimentele mondene sau rostul si soarta trend-urilor. Citind “Antume”, nu ai cum sa nu descoperi cel putin o idee asupra careia ai reflectat si tu, la randul tau. Cu adevarat o carte de citat, dupa a carei lectura te vei descurca mult mai usor in jungla urbana.

10 reguli de respectat pentru a aborda un scriitor

1. Nu afirma niciodată „whoah, ce cool e să fii scriitor!“ dacă observi că are tricoul destrămat.
2. Nu-l întreba ce gen de cărţi scrie. Etichetările sînt treaba cri- ticilor.
3. Nu-i povesti întîmplări interesante din viaţa ta, menționînd că s-ar putea scrie o carte după ele.
4. Nu te plînge că nu ai timp să citeşti sau să mergi la teatru pentru că munceşti prea mult. Complexele culturale sunt extrem de plictisitoare.
5. Nu te simţi obligat/ă să vorbeşti despre literatură. Un început bun ar putea fi o discuție despre ce tipuri de băutură se găsesc la bar. Citatele din Foucault sau Lacan sînt pentru disertații, nu pentru conversații.
6. – scris ilizibil –
7. Nu-l considera expert în gramatică, punîndu-i întrebări de genul „cum se spune corect, funicular sau furnicular?“. Scriitorul scrie în limba română, nu e profesor de limba română.
8. Nu-i cere cu împrumut cărţile publicate, spune-i că o să le cumperi şi că o să vorbeşti despre ele abia după ce le citeşti.
9. În caz că și tu scrii, și nu arăți ca PJ Harvey, evită să-i plasezi vreun manuscris.
10. Dacă nu-ți dorești ca discuția să se termine brusc, nu-l întreba dacă trăiește din scris.

Informații adiționale
ISBN:

978-606-92893-6-5

Anul apariţiei:

octombrie 2011

Număr de pagini:

233

Tip copertă:

broşată

Format:

13×20 cm

Colecţie:

Radical din 9