Evenimente

Recital de poezie Alex Fifea – texte din volumul “legende urbane” de tăușance

Vineri, 24 februarie, la ora 18.30, în cadrul „Zilelor Independent84”, actorul Alex Fifea va recita din volumul de poezie “legende urbane” de tăușance.

Despre “Legende urbane”, Răzvan Țupa scrie: “Când muzica anilor ’80 s-a dus, rămâne poezia lui Vlad Tăuşance “cuiul/ prezent ca o migrenă” şi “apoi/ să comandăm şampanie”. Între aceste limite se desfăşoară acţiunile poetice din “Legende urbane” cu dimineţile şi nopţile înţesate de nostalgii şi de o întreagă garderobă afectivă pret a porter. Diferitele moduri de destrămare interioară găsesc în vocea din acest volum o bază capabilă să le developeze. Şi developarea continuă până la imaginea recurentă a cuvintelor rupte, a scenelor fluide, a absenţelor care apar aici ca fondatoare ale identităţii poetice: “în noaptea asta e linişte/ şi nimeni nu mă priveşte în ochi/ şi nimeni nu smuceşte la dans/ şi nimeni nu îmi vede blugii/ şi nimeni nu ştie cum mă cheamă/ şi nimeni nu mă cheamă/ în noaptea asta sunt eu”.

Autorul se prezintă cititorilor astfel: “tăușance scrie. Cam ăsta este singurul lucru care se poate afirma fără dubii despre el. Poezie, teatru, briefuri, raționale, definiții, editoriale, comentarii, emailuri, jumătăți de scenarii, proză scurtă. Și altele. De acum 18 ani. De pe la 15 ani. A trăit și trăiește din asta. Restul e pe Google.”

Tăușance este unul dintre puținii autori care recunosc cu sinceritate că nu scriu pentru critici și premii, ci pentru public, iar creația sa, directă, actuală și percutantă, și-o autointitulează “poezie de uz comun”.

Carte a fost nominalizată la începutul acestui an la premiile de debut ale concursului Mihai Eminescu 2011.

„Zilele Independent84” sunt organizate de Centrul Cultural Independent84, în perioada 24-25 februarie, și este un eveniment ce își propune să aducă împreună artiști din toate sferele artei contemporane. Un weekend cultural concentrat ce include, pe parcursul a trei zile, manifestări precum: teatru, film, lecturi publice, jam session, instalții video-art, discuții publice, workshopuri, audiții muzicale, design. Evenimentul este primul dintr-o serie ce va parcurge întreg anul 2012 cu o cadență lunară.

Program:
Vineri 24 februarie :
18.30 – Lectură din „Legende Urbane” de Vlad Ioan Tăușance. Citește actorul Alex Fifea, invitat special: autorul volumului. http://tausance.ro/
20.00 – Concert Luiza Zan, Jimmy Cherkez & Florin Ramascu – premieră în această formulă
21.30 – Film documentar romanesc „Three divine sparks” – regia Antonela Vulpe – http://www.doitreisi.ro/
22.30 – 23.30 – Electric Vibes – Audiție Muzicala by Sabin

Sâmbătă 25 februarie:
14.00 – „Înfloritor” – Workshop reciclare cu Adina Segal
16.00 – Social Art Approach – 19/05 de Adela Edu, invitat Ionel Carașcă, artist vizual
17.00 – By Designer – Instalatie Diana Nita – http://diananita.com/
18.00 – //Colectie// – Instalatie video Daniela Palimariu & Dan Basu – www.danielapalimariu.rowww.danbasu.ro/info
19.30 – „Fierbințeanu & Friends – Live Independent” – jam session – Matei Badea, Alexandru Bălă, Gabriela Fierbinţeanu şi Cristian Fierbinţeanu http://www.fierbinteanu.com/
21.00 – Experiment – proiecție scurt-metraje semnate de absolventi UNATC
22.00 – Teatru „Eu si Cristina” – o comedie horror din Bucuresti

Duminică 26 februarie :
14.00 – Workshop artă contemporană cu Nona Șerbănescu
16.00 – Prezentare Scrie despre tine, Vera Ion și Sorin Poamă
17.00 – Fresh Fresh cu Cobi, Claudiu Cobilanschi în dialog cu un invitat surpriză http://cobilanschi.ro/
19.00 Teatru: Ich Clown, de Vera Ion http://ichclown.wordpress.com/about/
20.30 – Concert jazzy punk & lounge LOUNGERIE II
22.00 – Experiment – proiecție scurt-metraje absolvenți UNATC
23.00 – P. Groove music– by Jay
Music from the 70’s Adult Cinema

Rezervări se pot face la numarul de telefon: 0724 23 91 97, zilnic între orele 10.00 –22.00. Preț: 50 lei abonament (toate cele 3 zile) și/sau 25 de lei pe zi. Pentru workshopuri există un numar limitat de locuri – recomandăm să se facă rezervări.

Independent84 (http://independent84.ro/) se definește ca spațiu contemporan – context al unor evenimente culturale, oscilând ofertant de la vizual la performance. Criteriile în raport cu care selectăm anumite manifestări sunt minimal limitate a priori. Nu vehiculăm ”adevăruri absolute” ci afirmați asumate subiectiv, demersuri sincere, motivate artistic.
Echipa Independent84

Parteneri de presă:
VeiozaArte.ro, Tataia, Radio Guerilla, Metropotam, Port.ro, InOras.ro, Hipmag.ro, SoHresh.ro, Artclue.ro, HypeStreet.ro