Evenimente

Prospectu’ vine acasă pentru Zilele Cetăţii Târgovişte

Breakstream Media și Editura Herg Benet vă invită la lansarea volumului Prospect de femeie, debutul literar al Anei Barton, care va avea loc în cadrul Zilelor Cetății Târgoviște, pe data de 5 septembrie. Evenimentul se va desfășura la librăria Fragilistic (Mircea cel Bătrân H8, Târgoviște), de la ora 18, iar intrarea este liberă și încurajată.

 

După ce s-a lansat cu succes și cu public entuziast la Bookfest 2014, la Cărtureşti Verona și Cărtureşti Constanţa, acum Prospect de femeie vine acasă chiar de Zilele Cetăţii Târgovişte, în orașul natal al autoarei. Alături de Ana Barton, vor vorbi despre Prospect de femeie invitații Irina Cîrstina şi Vasile Lupaşc.

 

 

Ce este Prospect de femeie?

„Delicateţe şi forţă, stihuri-volute şi umor, uimitoare bogăţie de limbaj şi sensibilitate incandescentă, poezie-n proză şi invers. Emoţie. Sau o sinecdocă splendidă. Trebuie notă de subsol?“ (Răzvan Petrescu)

„Cine-a spus «Madame Bovary c’est moi» a fost deștept. Așa e și scrisul Anei Barton: îți place, te excită şi apoi te răcorește. Rămîi, după lectură, cu senzația de întîlnire rară.“ (Ara Şeptilici)

„Ironic, dar ludic. Dulce, dar muşcător. Brocat, delicat şi cu un simţ al detaliului precum o dantelă frivolité. «Prospect de femeie» se ia pe nemîncate, pe inima goală, căci o umple cu vîrf şi îndesat. Nu are contraindicaţii, iar supradozajul este recomandabil pentru cord şi neuron.“ (Petronela Rotar)

„Vine în literatură dinspre publicistică. Şi o face în forţă, cu o plăcere acaparantă a povestirii. Posedă ştiinţa fermecării cititorului datorită firescului şi lipsei de inhibiţii. Ana Barton are toate atuurile unei scriitoare de excepţie.“ (Alexandru Petria)

 

Despre Ana Barton:

Fiindcă am fost gimnastă până mi-au calculat vârsta osoasă şi-au stabilit că despre performanţă n-o să poată fi vorba din motive de lungime excesivă, aş putea spune că am o mobilitate impresionantă. Am 40 de ani. Sunt însă atât de imatură încât aproape că mi-e ruşine să-i declar. De arătat, da, îi arăt pe toţi, deşi, uneori, parcă mai văd şi zecimale pe-acolo. De şcoală ce să zic? Am o educaţie eclectică, model toptan: Teologie, Litere, Cultură şi Civilizaţie Ebraică, Psiholingvistică. Babel ori foame. Sigur, arareori mă înţeleg pe mine şi cu mine, dar m-am lăsat şi de dramatizări. Cine sunt? Mama unei copile de 12 ani şi jumătate pe care o cheamă Rada. Cum sunt? Vie, deocamdată. Binecuvântată stare. Ce fac? Am trei caiete, unul acasă, unul la birou şi unu-n geantă, pe care le scot câteodată aproape compulsiv pentru a nota, ilizibil, fără excepţie, câte o trecere de glonţ neîncărnat prin cap. Apoi, mă enervez crunt, încercând să descifrez ce naiba a scris din voia-i invariabil şi mioritic-implacabil năstruşnică stiloul ăla galben cu oranj, că dau numai peste lecţiuni incerte. Scriu de douăzeci de ani, (ex)trăgându-mă sârguincios din publicistică precum darwiniştii din maimuţă.

Mai multe despre Ana Barton găsiți pe blogul autoarei: http://www.anabarton.ro

Prospect de femeie se poate comanda online aici: https://www.hergbenet.ro/carte/prospect-de-femeie-ana-barton