Evenimente

Prezentarea câștigătorii concursului de debut Max Blecher – Herg Benet

Casa de editură Max Blecher și editura Herg Benet anunță oficial câștigătorii concursului de debut, care s-a încheiat pe data de 1 noiembrie, cu decizia juriului format din Ioan Es. Pop, Liviu Antonesei, Dan Coman, Radu Vancu, Răzvan Țupa, completat de editorii Claudiu Komartin și Alex Voicescu.

La fiecare secțiune – poezie și proză – au fost desemnați doi câștigători. Tot la fiecare secțiune, au fost acordate două mențiuni.

Autorii și manuscrisele câștigătoare sunt:

Poezie:
1. Matei Hutopila – Copci
1. George Serediuc – Soarele mecanic

Mențiuni:
3. Teodora Coman – Cârtița de mansardă
3. Cristina Stancu – Copilul în cămașa de sticlă

Proză:
1. Gabriel Andronache – Ich Bin Ein Berliner
1. Cosmin Cîrciova – Voia

Mențiuni:
3 . Cosmin Leucuţa – Laptele negru al mamei
3 . Alexandru Roşu – Sinucigașii fumează întotdeauna PM

Cei patru câștigători vor fi invitații celei de-a 49-a ediții a Institutului Blecher, moderat de Claudiu Komartin, care va avea loc pe data de 13 noiembrie, la clubul El Primer Comandante, Strada Sf. Ștefan, nr. 13, de la ora 15.00.

Cele patru manuscrise câștigătoare vor fi publicate de Casa de editură Max Blecher și Herg Benet și vor avea lansarea în cadrului Târgului de carte Gaudeamus, 23-27 noiembrie 2011.

Autorii manuscriselor care au primit mențiune din partea juriului vor avea șansa de a obține feedback din partea cititorilor prin publicarea în revistele Poesis Internațional și EgoPHobia.

La concursul organizat de Casa de editură Max Blecher și Editura Herg Benet s-au înscris peste 200 de manuscrise. Identitatea autorilor a rămas necunoscută juriului, până în momentul anunțării titlurilor manuscriselor câștigătoare. Juriul s-a arătat impresionat de calitatea manuscriselor oferite spre evaluare.

Organizatorii felicită membrii juriului, pentru răbdare, promptitudine și obiectivitate, felicită de asemenea totți participanții și, încă o dată, câștigătorii. Vă așteptăm să îi cunoașteți mai bine la cea de-a 49-a ediție a Institutului Blecher, pe 13 noiembrie.