Evenimente

Lansarea volumului “La Paris, nimic din toate astea nu contează” de Andrei Crăciun

Autograph Romania si Editura Herg Benet vă invită
sâmbătă, 2 martie, orele 17.30-20, la întâlnirea cu scriitorul Andrei Crăciun.
Intâlnirea are loc în sala de confetinţe a Centrului St.Mary Abbots, Str. Vicarage Gate, Londra, W8 4HN.
Locaţia este uşor accesibilă cu mijloacele de transport public (staţiile de metrou High Street Kensington sau Nothing Hill Gate.
Autobuze: 27, 28, 52, 70, 328,452, staţia Kensington Church Street/Holland Street ).
La întâlnirea cu scriitorul Andrei Crăciun vom avea alături pe Adriana Constantinescu, care ne va vorbi despre cartea La Paris, nimic din toate astea nu contează.
Moderatorul evenimentului este Floria Teleman.

Din biografia scriitorului:
Andrei Crăciun s-a născut pe 23 iulie 1983 , la Târgovişte, intr-o familie de profesori de matematică. A fost şef de promoţie al gimnaziului absolvit (Gimnaziul Carol I), a urmat Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale din Ploieşti şi are studii academice superioare in administraţie publică, ştiinţe politice, istoria ideilor şi mentalitățile şi cultură şi civilizaţie ebraică. A studiat la Bucureşti şi la Tel Aviv.
A urmat şi cursuri de literatură la Escuela Escritores din Madrid, parte a unui proiect european (CELA – Connecting Emerging Literary Artists). Tot în cadrul aceluiaşi proiect a fost tradus în italiană, ne-erlandeză (olandeză), portugheză şi spaniolă, participând la numeroase traininguri (în Bruxelles, Belgia sau Arnhem, Olanda)şi târguri de carte în Europa (Pisa Book Fair sau Wintertuin din Nijmegen, Olanda.

Andrei Crăciun este ziarist de presă scrisă şi scriitor.
Că ziarist a fost recunoscut drept talentul anului (2005), cel mai bun tânăr ziarist de cultură (2010), cel mai bun editorialist (2011) şi cel mai bun reporter din Romania (2012).
A primit multe alte distincţii şi burse, atât în ţară,.cât şi în străinătate. Este pionier al freelancingului în Romania şi printre părinţii-fondatori ai îndrăgitului site Recorder.ro
Că scriitor a publicat in ultimii ani o trilogie de eseuri (Baricadele), două volume de poezie (Poezii pentru acea necunoscută şi Toată poezia lumii), două poeme-roman (Aleea Zorilor, Şi fericirea era obligatorie – ambele la Editura Polirom) şi trei cărţi de povestiri scurte şi foarte scurte (Pălăria albastră şi alte povestiri; Îndurabile ; La Paris, nimic din toate astea nu contează – toate la Editura Herg Benet).
Cartea Pălăria albastră şi alte povestiri a primit premiul Tiuk! pentru Cea mai bună carte de proză scurtă din 2015.
Pentru Aleea Zorilor a fost finalist în cadrul Galei Tânărului Scriitor al Anului (în 2018).
Andrei Crăciun este prezent în numeroase antologii de poezie (Iubirea e pe 14 februarie, editura Vinea, 2007) şi proză (Prima dată, editura Art, 2013; De la Waters la Similea, editura Humanitas, 2013; Bucureştiul meu, editura Humanitas, 2016; Scriitori la poliţie, editura Polirom, 2016). S-a numărat şi printre scriitorii români care au publicat cel mai rapid roman din lume (Moş Crăciun & Co, editura Art, 2012).
A mai scris cărţi cu caracter istoric, despre Holocaust, Radio Europa Liberă sau Revoluţia din 1989, volume publicate la editurile Hasefer, Vremea sau Adevărul Holding.
In anul 2018 a publicat la Editura Muzeelor Literare din Iaşi o biografie romanţată a lui Ion Creangă, parte a unui proiect special desfăşurat de Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi (FILIT).

Autograph Romania vă propune o întâlnire interactivă, dinamică şi atractivă cu ziaristul şi scriitorul Andrei Crăciun.
Cărţile sale vor putea fi achiziţionate în timpul evenimentului.
Sesiunea de autografe si socializare va avea loc intr-o atmosferă relaxată şi interactivă, veţi putea face fotografii şi vi se va oferi un pahar de Prosecco.

Intrarea este liberă