Evenimente

Lansarea romanului Two Rabbit de Beatrice Ognenovici la Bucureşti

Editura Herg Benet vă invită la lansarea romanului Two Rabbit de Beatrice Ognenovici, duminică, 1 decembrie, ora 14.30, în cadrul Micului Târg de carte şi artă românească organizat de La Belle Vie Cafe Boutique Bucureşti (str. Andrei Mureşan nr. 27 – rond Dorobanţi). Lansarea va avea loc în prezenţa autoarei iar despre carte va discuta cu cititorii Cristina Nemerovschi.

  

Despre carte:

După un accident de maşină în care-şi pierde ambii părinţi, chiar în ziua în care împlineşte 14 ani, Dré capătă un nou nume – Two Rabbit – şi o viaţă pe fugă, la limită, mereu supusă schimbărilor radicale. Arme, droguri, bătăi, găşti, crimă, sex şi apoi o speranţă orbitoare, odată cu prima iubire care îi iese în cale. Dar totul se termină brusc, pentru a o lua din nou de la capăt, la fel de intens.

În ciuda tuturor festelor pe care i le joacă destinul, fiecare întâmplare care îl marchează este un prilej pentru a reflecta asupra condiţiei umane şi, în final, asupra iubirii. Viaţa, crede Two Rabbit, e compusă din cercuri, iar cercurile nu trebuie lăsate niciodată deschise.

 Two Rabbit este romanul câştigător la concursul de debut Max Blecher/Herg Benet ediţia 2012, secţiunea proză.

“Pentru întâia oară problematica generaţiei emo şi a drogurilor de tot felul câştigă în autenticitate prin proiectare cosmopolită, într-un spaţiu hispanic, dar îmbibat de binecunoscutele clişee englezeşti. Muzici, beţii, răscoale adolescentine depănate însă cu umor şi în viteză. Beatrice Ognenovici practică arta scrisului cu o plăcere infernală. De acuzaţiile de grafomanie nesărată o scapă ochiul ager, impresia de bogată experienţă de viaţă şi mai cu seamă inteligenţa artistică.” (Felix Nicolau)

“Romanul Two Rabbit, debutul scriitoarei Beatrice Ognenovici, are ca figură centrală un personaj carismatic, verosimil, intens, sofisticat şi care poate crea dependenţă cititorului. Cartea ne oferă doza ideală decantată din dramatismul şi coerenţa unui bildungsroman autentic, cu şanse de a deveni cult, pe de o parte, şi din haoticul sălbatic al scriiturii postmoderne, pe de alta. Beatrice Ognenovici nu cade, nicăieri pe parcursul acestui roman, în spaţiile şterse şi comune până dincolo de plictis în care evoluează cei mai mulţi debutanţi autohtoni. Dimpotrivă, îi place să rişte şi să creioneze decoruri inedite, luxuriante, dar şi întunecat-dramatice, prin care ne putem pierde în voie. Dacă Julio Cortazar ar fi scris un bestseller aflat sub influenţa serialului Sons of Anarchy, el ar fi semănat cu Two Rabbit.” (Cristina Nemerovschi)

  

Despre autor:

Beatrice Ognenovici s-a născut în 1970. După studiile de publicistică din București, urmează în anii ’90 o carieră în presa scrisă, radio și TV, în principal în cadrul grupului Media Pro, fiind reporter de știri, director și producător al stației locale din Târgu Mureș și, în cele din urmă, corespondent ProTV la Washington. Este bursieră a Guvernului american în domeniul televiziunii. Locuiește și studiază câțiva ani în Toronto, Canada, de unde se întoarce în 2005 pentru proiecte freelance de cinematografie. Revine la televiziune, locuind în acest moment în Constanța.

 

poster-lansare-two-rabbit