Evenimente

Lansarea din Iași a romanului Pervertirea de Cristina Nemerovschi

După două lansări extrem de palpitante (lectura publică din “Pervertirea” a fost întreruptă la Bookfest, de către organizatori, fiind considerată “imorală”!) ale romanului Pervertirea la București, sâmbătă, pe 9 iunie, noua mea carte ajunge și la Iași!

Lansarea va avea loc la librăria Avant-Garde (Strada Lăpușneanu, nr. 16), sâmbătă, de la ora 16.00. Vor vorbi despre Pervertirea: Liviu Antonesei, Paul Gorban și, foarte probabil, poetul Emil Brumaru, care a vorbit cu mult entuziasm și despre Sânge satanic, în octombrie 2011, când am fost prezentă la Iași cu prima mea carte.

După lansarea de la Avant-Garde, sunteți așteptați la un after-party în The Rock Bar, unde are loc ediția a treia a tărgului de merchandise rock – tRock, și unde sunt prezente cu un stand propriu și cărțile Herg Benet.

Așadar, sâmbătă, Pervertirea e în Iași!

Despre Pervertirea:

“Concentrându-se, nu fără o doză zdravănă de sadism, asupra existenţelor subterane duse de câţiva dintre tinerii zilele noastre, cartea radiografiază nemilos trivialitatea mizeră a unei societăţi ce seamănă mai mult cu inversul celei mai bune dintre lumile posibile. Un portret îngroşat la maximum, în liniile caricatural-suprarealiste care îi sunt deja o marcă tinerei romanciere. Cu scriitura ei dură şi sensibilă, sarcastică şi tandră totodată, servind o anti-estetică personală, Cristina Nemerovschi se dovedeşte rebela literaturii române de azi.” (Radu Voinescu)

“Mărturisesc că am început să citesc cu emoţii manuscrisul celui de-al doilea roman al Cristinei Nemerovschi. Îmi plăcuse foarte mult Sînge satanic, despre care am vorbit cu entuziasm nereţinut la lansarea de la Iaşi, aşa că îmi era teamă ca al doilea roman să nu mă dezamăgească. Mă gîndeam că poate autoarea, sedusă de succesul primului roman, va fi fost tentată să-i reia reţeta. Mă mai gîndeam că, după un roman atît de reuşit, e foarte greu oricărui autor să menţină ştacheta. Din fericire, după primele treizeci de pagini temerile mele s-au făcut praf şi pulbere. Pînă la urmă, deşi comparaţia e aproape imposibil de făcut, s-ar putea ca Pervertirea să bată Sînge satanic. Dar la limită!” (Liviu Antonesei)

“Dacă prin romanul său de debut, “Sânge satanic”, Cristina Nemerovschi a creat controverse atât prin limbajul dezinhibat cât și prin filosofia extrem mizantropică și nihilistă ce-l caracterizează pe enigmaticul M., cu „Pervertirea” autoarea nu pare a se fi cumințit deloc, ba chiar dimpotrivă. Ca și în „Portretul lui Dorian Gray”, în romanul Cristinei Nemerovschi artistul are un singur rival – arta, care fie îl acaparează până la distrugere, fie i se sustrage ca o mironosiță.” (Alexandru Petria)

“ O combinație fabuloasă de Bukowski, Burroughs și Borges, cu accente noir, plus satirizarea savuroasă a românismul decadent” (Crisia Miroiu, editor Fiore Magazine, Australia)

“Povestea e narată pe trei voci distincte, frapante, ale căror nuclee comune sunt arta, crima și mizantropia. Personajele au toate istorii șocante, care întrec niște limite ale acceptabilității sociale. Epicul este galopant, monoloagele interioare sunt caustice, sexualitatea, animalică, maniacală, deviantă.” (Ioana Vighi)

“Un thriller care, după ce l-ai citit, îţi inoculează în minte întrebarea : „eşti în stare să ucizi în numele artei adevărate?” (Iulian Sîrbu)

“Romanul scris de Cristina Nemerovschi și albumul Moonspell se anunță evenimentele anului!” (Ștefan Bolea)

“Pervertirea” e ca o partida de sex bun: ai citi-o dintr-o suflare dar te stapinesti pentru ca vrei sa o savurezi pe indelete.” (M.C.B.)

“Pervertirea este o capodoperă. Cartea aceasta ar putea fi oricând un best-seller!” (Ovidiu Marinescu)

“E atat umor si atata filozofie in Pervertirea, incat parca nici n-o poti savura dintr-o data. Trebuie sa lasi cartea sa respire, sa o recitesti iar si iar si iar. Minunat roman…Este vorba despre acel gen de carte care capata noi semnificatii cu fiecare lectura, carte despre care se va vorbi mult timp de acum inainte, zeci de ani, cu generatii care o vor redescoperi si se vor regasi in Corbu, Tara, Ulf sau Amalia (Veverita).” (Miruna, fanclubsangesatanic)