Evenimente

Lansarea celei de-a doua ediții a romanului “Dona Juana” de Lorena Lupu

Green Hours jazz-cafe şi Editura Herg Benet îi invită pe toţi iubitorii literaturii erotice la un eveniment croit parcă anume pe placul lor: lansarea ediţiei a doua a romanului Dona Juana de Lorena Lupu.
Întâlnirea cititorilor cu autoarea apreciatului roman va avea loc pe 12 noiembrie, începând de la 19.00, iar pentru a discuta despre carte, autoarea a invitat trei artiste cu personalitate: cântăreaţa Maria Răducanu, actriţa-dramaturg Lia Bugnar şi scriitoarea Ana Barton, pentru un dialog provocator, incitant, aşa cum au fost majoritatea discuţiilor stârnite de această carte.
Afişul prezentului eveniment este cules de Lorena de pe wallul altor artiste care citiseră cartea: actriţa Carmen Lopăzan şi fotograful Amalia Savinescu. „E o poză absolut sinceră, iar din punctul meu de vedere, sinceritatea e cea mai bună reclamă”, mărturiseşte Lorena Lupu.
Lansat în decembrie 2012, romanul Dona Juana s-a bucurat deopotrivă de aprecieri critice şi de entuziasmul cititorilor. Marius Ghilezan de la Bookiseala.ro aprecia „ritmul literar alert, cu joncţiuni stilistice fermecătoare”, Elena Potocean de la bookblog.ro remarca „acest portret al lumii actuale, făcut prin prisma unei sexualități fără perdea”, în timp ce Mihnea Columbeanu de la Cinemagia puncta: „Sub masca exotică a acelei ‚colecţii de frivolităţi’, un roman de conţinut, vorbind nu numai despre sexualitatea umană în plan practic şi mai ales psihologic, ci şi despre umanitatea abordată din această perspectivă”.
Promovat printr-o serie de evenimente reunite sub titulatura Dona Juana & Friends, cartea a fost prezentată în toate marile oraşe ale ţării, alături de artişti ca Florin Zamfirescu, Marius Manole, Nicoleta Lefter, Vlad Volf, Nicoleta Sasu, şi trupe precum The Nightlosers, Jazzapella, Vunk şi Poetrip. Astfel, oameni din toate mediile culturale urbane au avut prilejul să descopere cartea, iar acest lucru a înlăturat o parte dintre prejudecăţile publicului legate de literatura erotică.
„Ediţia a doua e mai bună şi mai miezoasă”, spune Lorena Lupu. „Am avut lungi discuţii cu domnul critic Alex Ştefănescu, semnatarul postfeţei pentru ediţia a doua. Domnia sa mi-a menţionat o serie de erori prezente în ediţia întâi, iar eu m-am bucurat să le remediez”.
Lansarea Dona Juana şi prietenele, de pe 12 noiembrie, va fi, din punctul de vedere al Lorenei, o întâlnire cu trei personalităţi feminine fascinante şi, totodată, o celebrare a solidarităţii feminine. „Maria Răducanu, Lia Bugnar Şi Ana Barton sunt trei miracole ale vieţii mele. Trei oameni cu care dialogul e întotdeauna o voluptate. Nu pot să cred că mi-au oferit onoarea de a se aduna, pentru o seară, sub acelaşi acoperiş, pentru mine”, mărturiseşte Lorena Lupu.