Evenimente

Lansarea cărții “Poftă bună! cu Gina Bradea”

Sâmbătă, 26 martie, de la ora 17.30, la club La Scena din Calea Călărașilor nr. 55 din București, va avea loc lansarea primei cărți de bucate editate de Herg Benet, “Poftă bună! cu Gina Bradea”, împreună cu inițierea unei noi colecții a editurii, Blog ‘n’ Roll.

Tombolă, surprize, invitați speciali, relaxare cu degustări și pasiunea de a găti cu suflet, iată ingredientele cu care vă așteptăm cu drag.

[separator]

„Bradea. Gina Bradea. Nu-mi mai aduc aminte de când o cunosc pe Gina. Or fi câțiva ani… Nu ne-am văzut niciodată, ne știm doar de pe net. Ne unește pasiunea comună: cercetăm, adunăm, gătim, povestim. Mai ales povestim! Gina Bradea gătește mult, scrie bine, are umor și o bunătate sufletească deosebită! Faptul că s-a mutat de câțiva ani în Italia, la Ancona, cred că a ajutat-o să se manifeste atât de bine. GINA GĂTEȘTE DE DOR! Gina își amintește rețetele copilăriei DE DOR. Gina ne spune tot ce știe, ne povestește minunat, ne dă sfaturi, ne dezvăluie secrete. DE DOR! Mâncărurile ei au gust de țară, gust de România. DE DOR! Gina și-a făcut în Italia casa ei, cu curtea ei, cu păsările ei, ca în România. DE DOR! Gina și-a făcut cuptor ”cocător” și afumătoare ca acasă. DE DOR! Gina când ne destăinuie o rețetă ne spune tot, cântărește tot, socotește tot, nu transmite nimic neverificat. La ea nu numai rețeta este importantă, ci și povestea mâncării. Are Gina un dar de-a povesti… Nu mulți autori de cărți de bucate ne transmit toate secretele cum o face Gina Bradea. Într-una din poveștile ei, Gina ne dezvăluie și ingredientul principal care nu trebuie să lipsească din nici o rețetă: dragoste și un strop de bucurie! Gina are de gând să se întoarcă, peste doi-trei ani, în România. Nu te grăbi, Gina, mai ai de scris câteva cărți. Acolo le scrii cel mai bine. DE DOR!”

(Mircea Groza)

„Gina Bradea a fost printre primii mei fani declarați, după ce am publicat prima carte, „Zilele amanților”. Deși locuiește în Italia de câțiva ani, este ancorată în realitatea românească. Așa am aflat că are un blog culinar, foarte popular în rândul românilor din diaspora, și nu numai. Nu este un blog cu rețete de bucate, ci cu rețete de bucăți de suflet. Pentru că Gina pune suflet în tot ceea ce face. A dus cu ea în Italia un bagaj bogat, este mândră că e româncă și susține tot ce este românesc. Am fost onorată de recenzia făcută de ea, pentru că orice poveste de iubire are gustul ei. Despre asta este vorba în rețetele Ginei.”

(Corina Ozon)

„După ce citești o carte de bucate obișnuită, rămâi în minte cu câteva rețete tentante, pe care vei vrea să le testezi cu prima ocazie, să impresionezi pe cineva sau, pur și simplu, să-ți răsfeți gustul. Când citești Poftă bună! cu Gina Bradea, nu rămâi doar cu rețetele, ci simți că ai intrat în sufletul unui om deschis și cald, cu poveștile lui de viață, cu multă iubire, cu mult umor și cu o uriașă bucurie de a trăi. Așa sunt rețetele Ginei: presărate cu povești frumoase și cu iubire. Este o carte de bucate, dar altfel decât oricare alta: cu mesaj și cu suflet. Descoperiți-le!”

(Cristina Nemerovschi)

„Gina Bradea este un Gavroche cu fustă şi har la scris, gătit şi descris cu bucate savuroase. Un Radu Anton Roman la feminin. De la Marele Pofticios dispărut prea devreme, nu a mai apărut nici un polonic de geniu dres cu fiertură de călimară. Gina nu are mere. Gina are carte si blog culinar. Din virtual a binemeritat printul. Şi a dezosat julien o cutumă, aceea că marii bucătari sunt bărbaţii. În cartea ei de găteli găsiţi numai reţete cinstite. Trudite şi încercate de ea, de zeci de ori, până când ingredientele s-au potrivit perfect! Nu este o carte de bucate copy-paste. Este, mai degrabă, una interactivă. Moldo-dobrogeanca asta cu suflet de aluat fraged găteşte împreună cu voi, aşa cum o face şi pe blog, dacă aveţi nevoie. Dă sfaturi, cicăleli, tot ce trebuie. În timp real. Şi are un talent de a povesti de nu ştii după ce să salivezi mai întâi. Vă poftesc să savuraţi o carte plină de umor, talent şi reţete potrivite în ciuda papilelor gustative.”

(Cătălin Bădulescu)

„Am scris aici câteva rețete de mare folos. Vă invit să le răsfoiți și să le gătiți.
Am început, cum altfel, cu rețeta de pâine de casă. Pentru că ospitalitatea românească spune să primești oaspetele cu pâine caldă și sare. Așa că vă primesc cu brațele deschise, cu pâine și cu sare. Și vă aștept pe blogul Poftă bună cu Gina Bradea!, să gătim împreună mâncăruri românești gustoase, mâncăruri așa cum făceau mamele și bunicile noastre, mâncăruri curate, cât mai naturale posibil. O mâncare gătită-n casă înseamnă sănătate, armonie, economie, belșug și fericire ☺.
Să ducem împreună bucătăria românească acolo unde îi este locul. Să o facem cunoscută peste tot în lume!

(Gina Bradea)