Evenimente

Lansare “Dona Juana” de Lorena Lupu la Sibiu

Atrium Cafe si Editura Herg Benet anunţă, pe 20 decembrie, la ora 18.00, lansarea sibiană a tulburătorului roman erotic Dona Juana al tinerei scriitoare Lorena Lupu.

Lorena a debutat în literatură cu romanul de dragoste  Rondo  Capriccioso, unul dintre cele mai apreciate romane ale anului 2006. „Naratoarea, o proaspătă absolventă de Teatru, este atât de naturală şi sinceră încât sunt momente în care nu poţi să îţi stăpâneşti un hohot de râs. Apoi, totul este atât de “contemporan”, de la cafeneaua “Nescafe” din pasaj de la Universitate şi aglomeraţia din Piaţa Amzei, până la umilinţele pe care trebuie să le îndure cam toţi absolvenţii de Teatru pentru a putea spera la o carieră. (bookblog.ro). Au urmat romanul  Bătăuşu’ de Câmpi (2007) şi experimentul literar-fotografic Hyde Park (2009), realizat împreună cu reputatul artist Dinu Lazăr.

A scris romanul erotic Dona Juana la îndemnul redactorului-şef al revistei Playboy din acea vreme, Dan-Silviu Boerescu, care, încântat de reportajele erotice ale Lorenei, i-a sugerat să încerce o carte şi în acest registru. Rezultatul a fost Dona Juana, un roman pasional şi pasionant, după cum remarca prefaţatorul ei, Cristian Mungiu. „Până la urmă, cred că cel mai viu lucru la un roman erotic – mai mult decât erecţiile generate şi fiorul literar stârnit – sunt tocmai imaginile astea intime din memoria personală, pe care rândurile aşternute de tine pe hârtie le mai învie o dată, făcându-te să-ţi aminteşti că n-ai murit încă”.

Pasul următor în promovarea Donei Juana a fost demolarea conceptului de lansare clasică de carte, extrem de nişată şi cu o capacitate foarte limitată de a stârni interesul unui public contemporan. Pe 20 noiembrie, la Bucureşti, actorii Marius Manole, Nicoleta Lefter şi trupele Poetrip şi Jazzappella s-au alăturat Lorenei într-un performance care explora fragmente din carte în diferite chei de interpretare.

Pe 20 decembrie, la Sibiu, actorul Bogdan Sărătean i se va alătura fostei sale colege de facultate (şi de suferinţă) Lorena Lupu, împreună cu trupa Trimbulinzii, într-un eveniment care va sfida tot ce ştim despre modul clasic de prezentare (sterilă şi plictisitoare) a unei cărţi proaspăt lansate. „Credem că publicul anului 2012 trebuie tratat diferit faţă de cel al anului 1970, dintr-un motiv foarte simplu: e mai puţin rezistent la plictiseală şi înghite greu limbajul de lemn. De aceea, îmi promovez cartea cu trailer, aşa cum fac şi filmele, iar lansările mele vor merge pe actorie şi muzică”, spune Lorena Lupu.

Trailer carte: http://www.youtube.com/watch?v=oCjNFvWf-Qc