Evenimente

Lansare de carte în Timișoara – Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală

Editura Herg Benet și Grupul Librarium vă invită duminică 16 octombrie, de la ora 14.00, la librăria Cartea de Nisip, pentru prezentarea către publicul timișorean a antologiei “Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală”.

Vor discuta despre carte coordonatorul ediției, scriitorul și criticul literar Igor Ursenco, alături de Viorel Marineasa si de autorii invitați: Gheorghe Schwartz, Adrian Ioniță, Matei Bâtea, Cristina Nemerovschi și Aleksandar Stoicovici. Moderator: Alexandru Voicescu, directorul Editurii Herg Benet.

Lansarea face parte din Turneul Prozei Scurte Românești: „De la Est la Vest”, început în Chișinău, continuat la Iași, Oradea, Alba Iulia, Cluj și care se va termina cu prezentarea din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus București, la sfârșitul luinii noiembrie.

Antologia internațională „Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală” este o imagine panoptică a unei bătălii artistice colective aflate în plină emulație, la care au luat parte cele mai eclectice manifestări ale naratologiei românești, menite să acopere o geografie literară românofonă suficient de extinsă pentru a include România, Basarabia și o parte din zona Diasporei (SUA, Canada, Marea Britanie, Slovacia, Emiratele Arabe).

Antologia apărută la editura bucureșteană Herg Benet Publishers ia în vizor 55 de autori trans-generaționiști și trans-etnici, capabili să genereze acele „noduri semantice complexe“ pe care Michel Foucault le numea „heterotopii“, anume „construcții mentale intangibile ce permit existența simultană a mai multor spaţii și locuri incompatibile“.