Evenimente

Întâlnire cu scriitorii Corina Ozon și Paul Gabor la Londra

Autograph Romania are plăcerea să vă invite la primul său eveniment de carte.
Sâmbătă, 29 Septembrie, între orele 17-20, scriitorii Corina Ozon şi Paul Gabor vor fi in dialog cu dumneavoastră.
Corina Ozon vă va oferi noua ei carte, Codul lui Zoran, iar Paul Gabor, cartea sa de debut, Negustorul de pipe.
Intâlnirea are loc în sala de confetinţe a Centrului St.Mary Abbots, Str. Vicarage Gate, London, W8 4HN.

Locaţia este uşor accesibilă cu mijloacele de transport public (staţiile de metrou High Street Kensington sau Nothing Hill Gate.
Autobuze: 27, 28, 52, 70, 328,452, staţia Kensington Church Street).
La întâlnirea scriitorilor Corina Ozon şi Paul Gabor vom avea alături pe Anda Vahnovan, blogger şi Cristian Gabriel Groman, poet – prieteni dragi, care ne vor împărtăşi impresiile lor despre scriitorii invitaţi.
Moderatorul evenimentului este Floria Teleman.

Codul lui Zoran şi Negustorul de pipe au fost editate anul acesta de Editura Herg Benet .
Autograph Romania vă propune o întâlnire interactivă cu doi scriitori care au în comun nu doar Editura Herg Benet, dar şi trecut asemănător: jurnalişti intr-o vreme când vocaţia incă se impletea cu performanţa, amândoi au preferat să se indrepte spre alte activităţi, decât să accepte compromisul profesional. Amândoi s-au dedicat apoi scrisului pe blog, fiecare păstrand astfel legătura cu ce au lăsat .
Bloggeri de succes, şi unul şi celălalt, au ajuns scriitori de succes.
Corina Ozon, scriitor la a opta carte publicată.
Paul Gabor, la prima lui carte.
Biografia artistică a Corinei Ozon o aducem in atenţia cititorilor pentru a doua oară, Corina debutãnd la Londra in 2016, la invitaţia grupului Romanians Love Books.
Corina Ozon revine la Londra pentru a aduce cea de-a opta sa carte, intr-un cadru
deosebit si interactiv.

[separator]
Romanul “Codul lui Zoran”, aparut in luna aprilie, lansat in mai in America si Canada, primit cu succes si de publicul romanesc la Targul Bookfest, se va intalni cu cititorii romani de pe Tamisa , la invitaţia noastră.
Cartea s-a bucurat de recenzii foarte bune, desi este scrisa intr-un stil diferit de celelalte
carti ale Corinei Ozon, autoarea bestseller-urilor: Seria “Amantii”, “Pana cand ma voi vindeca de tine”, “Tentatii” si “Despre iubire, cu instructiuni de folosire”.
Corina Ozon este timisoreanca, in prezent locuieste in Bucuresti, lucreaza in PR&Comunicare la o companie nationala, si are o fiica studenta. A avut turnee in tara si intalniri cu romanii din diaspora (Londra, Madrid, Torino,Roma, Detroit, Chicago, Toronto, Montreal).
Din 2017 are atestat de Consilier de Dezvoltare
Personala si a fost nominalizata in Top 100 Femei de success, de revista Capital. La Montreal a primit o distinctie, cu ocazia centenarului, pentru promovarea si pastrarea limbii si culturii romane. Administreaza blogurile corinaozon si dupā35 care ofera continut emisiunii
“Totul pentru dragoste” si Agentiei de Presa Diaspora Azi. In 2010 a absolvit un program MBA la INDE-CNAM Paris.

[separator]

Paul Gabor s-a nascut in 1973, la Galaţi.
A lucrat in radio şi presa scrisă, iar din anul 2000 locuieşte in Spania-Căpsunistan.
Căpșunistanul” este un termen pe care eu îl folosesc cu drag. Am botezat astfel Spania pentru că o consider, într-un fel, un loc în care ne-am adunat. În care soarta ne-a adunat. Putea fi Kazahstan, Afganistan… Dar am ales fructul-etalon și i-am dat un alt nume țării în care locuiesc acum. Observ că a fost adoptat și pe internet și e folosit în conversații. Unii folosesc cuvântul pentru a denumi poziționarea geografică a românilor de pretutindeni. „Din Căpșunistan pentru acasă” ar putea fi o formulă de adresare a radiourilor din diasporă.» marturiseşte Paul in interviul acordat Agentiei de presă Diaspora Azi, in aprilie 2018.
Om de radio si presă scrisă, colaborează cu presa
de acasă, când este solicitat.
” Încerc să-mi păstrez cumpătul și luciditatea în ceea ce scriu, chiar dacă tonul meu este considerat de multe ori acid și nu foarte comod.” spune Paul, in acelaşi interviu.
Cartea sa de debut, Negustorul de pipe a apărut in Colecţia Radical din 5, a Editurii Herg Benet, in 2018.
Negustorul de pipe este proză scurtă, percutează prin mișcare de la un paragraf la celălalt și nu te lasă indiferent. Pentru simplul fapt că este destinat unui public ce a renunțat de multă vreme să fie inert. Este un public dinamic, inteligent, pretențios și avid de schimbări de ritm. Și trebuie să i se dea un produs pe măsură.”

Cărţile “Codul lui Zoran ” şi “Negustorul de pipe ” vor putea fi achiziţionate în timpul evenimentului.
Sesiunea de autografe si socializare va avea loc intr-o atmosferă relaxată şi interactivă, veţi putea face fotografii şi vi se va oferi un pahar de Prosecco.

Intrarea este liberă.

Autograph Romania vă aşteaptă cu drag.