Evenimente

Întâlnire cu scriitoarea Cristina Nemerovschi la Londra

Romanians Love Books vă invită sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 12.30, la Wembley Library, Brent Civic Centre, Londra, UK, la întâlnirea cu scriitoarea Cristina Nemerovschi și cărțile sale, „Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată” și trilogia “Ultima vrăjitoare din Transilvania”.

Evenimentul este organizat de Romanians Love Books, în parteneriat cu Brent Libraries, Light Bay Studio și Editura Herg Benet. Cristina Nemerovschi va dialoga cu cititorii săi şi se vor putea achiziţiona cărţi cu autograf direct de la autoare. Intrarea este liberă.

[separator]
Cristina Nemerovschi a debutat în 2010 ca prozatoare și a publicat 14 romane până în prezent, printre care seriile “Sânge satanic” și “Ultima vrăjitoare din Transilvania”, dar și bestsellerurile “Păpușile”, „Zilele noastre care nu vor mai niciodată”, “nymphette_dark99”, „Rockstar”, „Pervertirea”, „Vicky, nu Victoria”. Cărțile ei au primit premii și nominalizări (premiul Tiuk! pentru debut, premiul Cartea anului, premiul Ateneu, nominalizare Premiers Romans En Lecture, nominalizare la Gala Tinerilor Scriitorilor – Cel mai bun prozator al anului) și a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.
“Cristina scrie cu sufletul, fără îndoială. Scrie despre sentimentele care își stăpânesc inima, despre gândurile care nu te lasă să dormi, despre viața care-i atât de crudă câteodată, despre moartea care te pândește la orice pas și mai ales, despre ce înseamnă să trăiești. Dă glas acestui amalgam prin intermediul personajelor pe care le-a conturat extrem de bine, personaje care-ți intră ușor în suflet și greu îți mai e să le scoți de acolo. O carte cu substanță, bine construită în jurul a ceea ce face mintea din oameni, plină de acțiune, de sentimente și suflete frumoase, Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată mi-a oferit o puternică perspectivă asupra vieții și mi-a băgat în cap gândul că orice s-ar întâmpla, trebuie să ieșim învingători, să luptăm până la capăt, chiar dacă este o lumină la capătul tunelului sau nu. E ge-ni-a-lă!” (We Are Women of Letters)
“În Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată, nu numai oamenii sunt personaje. Tulburările psihice capătă propria voce, fiind cumva maestrul păpușar. Spectacolul e un carusel în care fiecare dintre cei cinci tineri se schimonosește în fel și chip. Lupta cu traumele. Corpul și mintea incontrolabile. Halucinațiile. Coșmarurile. Furia. Teama. Stările-culori. Viața văzută prin vată. Șocul că ți s-a întîmplat tocmai ție. Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată este un roman bine scris, amuzant și sfîșietor, emoționant și intens. Este cea mai umană carte a Cristinei Nemerovschi și, totodată, cea mai importantă. În fond, cei scufundați în artă înțeleg deja noțiunile mari, libertatea, individualitatea, originalitatea, schimbarea, iar cărțile despre ele înseamnă, adesea, numai deliciul regăsirii. Însă sub idealism și răzvrătire zace un înveliș fragil, unul despre care încă se șoptește cu rușine sau scepticism în România: psihicul pe care fiecare traumă personală și a lumii îl ciobește.” (Societate și cultură)
Autoarea s-a născut pe 10 mai 1980 în București, unde locuiește și în prezent. Este licențiată a Facultății de Filosofie a Universității București și are un master în Filosofia Matematicii și unul în Comunicare. Despre cărțile ei, Cristina Nemerovschi spune într-un interviu: “Cred că este esențial să înțelegem ceva din tot ceea ce trăim, bun, rău, fericit, tragic. Așa devenim mai împliniți, așa ne îmbogățim lumile. Și cred în toate lucrurile despre care scriu: iubire, vindecare, iertare, trezire, luptă, găsirea propriului drum, autenticitate, libertate.”
Sunt invitați să vorbească despre scriitoare și cărțile sale Septimia Săbădus și Rareş Măglan. Evenimentul este moderat de Floria Teleman.