Evenimente

Ediția a treia a concursului de debut Max Blecher / Herg Benet

Casa de editură Max Blecher (www.maxblecher.ro) şi Editura Herg Benet (www.hergbenet.ro) organizează ediţia a III-a a concursului anual de debut, continuând iniţiativa pornită în 2011, al cărei scop este descoperirea şi publicarea unor autori valoroşi încă nedebutaţi în volum. Un concurs deschis poeţilor şi prozatorilor pregătiţi să propună publicului cărţi puternice şi originale, cărţi pe care cele două edituri le vor publica şi promova în maniera în care au făcut-o cu volumele câştigătoare ale primelor două ediţii. O şansă pentru scriitorii nedebutaţi în volum de a-şi face cunoscut numele – şi, fireşte, pentru editori, de a propune publicului cărţi adevărate, actuale, greu de uitat.

La fel ca în anii trecuţi, concursul va avea două secţiuni: Poezie şi Proză.

Condiţia principală este ca participantul să nu fi debutat până acum în volum. Nu există limită de vârstă pentru înscriere.

Premiul constă în publicarea a două manuscrise câştigătoare, astfel: la Casa de editură Max Blecher va apărea volumul de poezie, iar la Editura Herg Benet volumul de proză, manuscrise care au întrunit cele mai mari punctaje în urma jurizării.

Adresa de e-mail la care pot fi înscrise manuscrisele este debutMBHB@gmail.com. Data limită până la care pot fi înscrise în concurs manuscrisele este 1 octombrie 2013. Nu există condiţii în ce priveşte numărul de pagini, fontul ales pentru paginare, formatul în care va fi trimis manuscrisul.

Juriul concursului de debut pentru poezie este alcătuit din: Rita Chirian, Gabriel Daliş, Claudiu Komartin, Dan-Liviu Boeriu, Chris Tănăsescu (MARGENTO)

Juriul concursului de debut pentru proză este alcătuit din Adrian Suciu, Sorin Delaskela şi Cristina Nemerovschi

Cele două cărţi vor fi lansate şi promovate în cadrul târgului de carte Gaudeamus 2013.

Recomandare: pentru a evita confuziile întâlnite în primele două ediţii, în care unii concurenţi au fost foarte departe de cerinţele minime ale direcţiei adoptate de către cele două edituri, respectiv o literatură autentică şi actuală, editorii Max Blecher şi Herg Benet vă propun să vă familiarizaţi cu volumele premiate la concursul de debut în anii 2011 şi 2012.

 

Câştigătorii ediţiilor anterioare:

2011:

Poezie:

Matei Hutopila – Copci (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/copci-matei-hutopila)

George Serediuc – Soarele mecanic (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/soarele-mecanic-george-serediuc)

Proză:

Gabriel Andronache – Ich Bin Ein Berliner (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/ich-bin-ein-berliner-gabriel-andronache)

Cosmin Cîrciova – Voia (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/voia-cosmin-carciova)

 

2012:

Poezieepistola din filipeni de Anatol Grosu (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/epistola-din-filipeni-anatol-grosu)

Proza – Two Rabbit de Beatrice Ognenovici (http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/two-rabbit-beatrice-ognenovici)

 

 

concurs-de-debut-MBHB-editia-a-III-a