Evenimente

Cosmin Perţa lansează “Vizita” la Librăria Bastilia

Editura Herg Benet și Librăria Bastilia din București (Piața Romană, nr. 5) vă invită luni, 27 ianuarie, la lansarea volumului de proză scurtă Vizita”, de Cosmin Perța.

Evenimentul va avea loc de la ora 18.

Invitați: Răzvan Voncu și Cosmin Ciotloș.

„Noua carte a lui Cosmin Perţa, „Vizita”, e un volum de proză scurtă abstracţionist-hiperrealistă, care se citeşte cu multă plăcere şi în viteză, cel mai mare regret al cititorului fiind faptul că „Vizita” se termină cam repede… „Vizita” este o carte hedonist-existenţială care cuprinde 31 bizaroproze scurte şi foarte interesante, care pornesc foarte realist, de la o ştire, de la un moment biografic sau de la o stare de fapt şi care de cele mai multe ori se termină harmsiano-urmuzian”, scrie Mihail Vakulovski.

“Volumul lui Perța este o gură de aer proaspăt, se citește repede, este amuzant, ludic, scris simplu și direct, numai bun de petrecut, în compania lui,  câteva dimineți la cafea, pentru a citi câteva bucăți în timp ce fumezi două-trei țigări sau poate fi citit, în orice poziție, în două ore într-o după-amiază liniștită”, scrie poetul Valentin Ceaușescu.

*

Groșan: În peisajul extrem de variat al prozei contemporane, Cosmin Perța face o figură cu totul și cu totul aparte.

Cehov: Sunt de acord cu domnul Groșan.

Harms: Uite-așa prozatori fac ăștia acum!

Buzzati: La vera prosa breve!…

 

Fragmente din „Vizita” pot fi citite aici: http://www.scribd.com/doc/182840175/Vizita-de-Cosmin-Perta-fragmente

Cartea în librăria online Herg Benet: