Evenimente

Concursul de debut al editurii Herg Benet, ediția a 4-a – 2014

Editura Herg Benet anunță lansarea celei de a patra ediții a concursului de debut – ediția 2014 – secțiunea proză. Perioada de desfășurare a concursului este 15 iulie – 15 septembrie 2014.

Începând cu acest an, se acceptă numai manuscrise de proză, de la autori care nu au mai publicat nicio carte cu ISBN până la data de 15 septembrie 2014. Înscrierile se vor face exclusiv în format electronic, la adresa de email debut@hergbenet.ro.

 

Înscrierile vor respecta următoarele condiții:

– număr minim de semne cu spații: 150.000.

– formate acceptate: .pdf, .doc, .docx.

– formatare a textului: font times new roman, caractere de 12 pct, spațiere la 1 rând.

– mărime maximă a documentului trimis: 4 MB.

– fiecare intrare va fi însoțită de o descriere narativă a cărții de maxim 2000 de semne cu spații.

– este recomandată trimiterea unui CV literar, a unui link către pagina de Facebook a autorului și a unei scrisori de intenție prin care se motivează înscrierea.

– înscrierile nu pot fi trimise anonim, iar titlul cărții trebuie specificat în subiectul email-lui.

– vor intra în concurs doar manuscrisele de proză, având prioritate în jurizare romanele; este acceptată poezia în proză, eseistica și jurnalul.

– se acceptă doar manuscrise redactate în limba română.

– vor fi luate în considerare numai manuscrisele primite până la data de 15 septembrie 2014, ora 24.

 

Decizia de publicare va fi dată de către Alexandru Voicescu, directorul editurii Herg Benet, pe baza recomandărilor comisiei de recenzori ai editurii. Începând cu acest an nu va exista un alt juriu de specialitate. Deviza sub care se va desfășura concursul este “No democracy”. Va fi declarat câștigător un singur manuscris de proză, care va fi publicat în cursul anului 2015 la editura Herg Benet. Motivația juriului nu va fi justificată pentru manuscrisele respinse.

Important! Participanții la concurs trebuie să cunoască direcția editorială Herg Benet. Este recomandată lecturarea a cel puțin unei cărți de proză apărute sub egida editurii Herg Benet.

Notă: Editura Herg Benet este o entitate privată și nu are obligații față de marea masă a populației. Gândiți-vă bine înainte să trimiteți manuscrise. Respectul pentru cititorii noștri este singurul care contează. Bălăriile nu sunt acceptate. Vă rugăm nu insistați!