Two Rabbit

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

După un accident de maşină în care-şi pierde ambii părinţi, chiar în ziua în care împlineşte 14 ani, Dré capătă un nou nume – Two Rabbit – şi o viaţă pe fugă, la limită, mereu supusă schimbărilor radicale. Arme, droguri, bătăi, găşti, crimă, sex şi apoi o speranţă orbitoare, odată cu prima iubire care îi iese în cale. Dar totul se termină brusc, pentru a o lua din nou de la capăt, la fel de intens.

În ciuda tuturor festelor pe care i le joacă destinul, fiecare întâmplare care îl marchează este un prilej pentru a reflecta asupra condiţiei umane şi, în final, asupra iubirii. Viaţa, crede Two Rabbit, e compusă din cercuri, iar cercurile nu trebuie lăsate niciodată deschise.

***

“Pentru întâia oară problematica generaţiei emo şi a drogurilor de tot felul câştigă în autenticitate prin proiectare cosmopolită, într-un spaţiu hispanic, dar îmbibat de binecunoscutele clişee englezeşti. Muzici, beţii, răscoale adolescentine depănate însă cu umor şi în viteză. Beatrice Ognenovici practică arta scrisului cu o plăcere infernală. De acuzaţiile de grafomanie nesărată o scapă ochiul ager, impresia de bogată experienţă de viaţă şi mai cu seamă inteligenţa artistică.” (Felix Nicolau)

***
“Romanul Two Rabbit, debutul scriitoarei Beatrice Ognenovici, are ca figură centrală un personaj carismatic, verosimil, intens, sofisticat și care poate crea dependență cititorului. Cartea ne oferă doza ideală decantată din dramatismul și coerența unui bildungsroman autentic, cu șanse de a deveni cult, pe de o parte, și din haoticul sălbatic al scriiturii postmoderne, pe de alta. Beatrice Ognenovici nu cade, nicăieri pe parcursul acestui roman, în spațiile șterse și comune până dincolo de plictis în care evoluează cei mai mulți debutanți autohtoni. Dimpotrivă, îi place să riște și să creioneze decoruri inedite, luxuriante, dar și întunecat-dramatice, prin care ne putem pierde în voie. Dacă Julio Cortazar ar fi scris un bestseller aflat sub influența serialului Sons of Anarchy, el ar fi semănat cu Two Rabbit.” (Cristina Nemerovschi)

***

Manuscris câştigător al Concursului de Debut Max Blecher / Herg Benet 2012

Informații adiționale
ISBN:

978-606-8335-37-7

Anul apariţiei:

iunie 2013

Număr de pagini:

318

Tip copertă:

broşată

Format:

13×20 cm

Colecţie:

Radical din 7

Despre autor

Beatrice Ognenovici

biografie literară

Beatrice Ognenovici s-a născut în 1970. După studiile de publicistică din București, urmează în anii ’90 o carieră în presa scrisă, radio și TV, în principal în cadrul grupului Media Pro, fiind reporter de știri, director și producător al stației locale din Târgu Mureș și, în cele din urmă, corespondent ProTV la Washington. Este bursieră a Guvernului american în domeniul televiziunii. Locuiește și studiază câțiva ani în Toronto, Canada, de unde se întoarce în 2005 pentru proiecte freelance de cinematografie. Revine la televiziune, locuind în acest moment în Constanța.

Two Rabbit este prima sa carte. Romanul a câștigat Concursul de debut Max Blecher / Herg Benet 2012, secțiunea proză.