Status

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

Dedic aceste pagini celor 2618 prieteni și 1602 urmăritori ai emisiilor mele pe Facebook, care-au schimbat un scriitor de week-end (cum mă știam) într-unul de status-uri (cum m-am trezit), și celor care m-au instigat să le-adun într-o carte. Pioase scuze copacului care s-a irosit aici, sustras din altarul literaturii mărețe. Reverențe lui Alexandru Oglindă pentru fotografia de pe copertă, co-autorilor ei morali – demolatorii Halei Matache, și „colegilor“ scriitori – de procese verbale, care m-au ridicat în slăvile dubei. Și fluturări de batistă celor ce nu și-au găsit niciodată răgazul să fie scrise, deși li se cuvenea măcar asta: o carte din semne de carte.

Informații adiționale
Anul apariţiei:

noiembrie 2013

Număr de pagini:

162

Tip copertă:

broşată

Format:

13,5×9,3 cm

Colecţie:

Radical din 5

Despre autor

Mugur Grosu

biografie literară

S-a născut în 1973 în Constanța. La 5 ani a luat primele lecții de pian și a început să frecventeze clubul de jazz al lui Harry Tavitian, artist cu care avea să lege o trainică prietenie, considerându-l părintele său spiritual. În 1997 au realizat împreună spectacolul Praznic de la Muzeul de Artă din Constanța, Mugur Grosu executând o instalație cinetică din 1000 de linguri de lemn suspendate, care-au dansat deasupra publicului în ritmuri de jazz. Șapte ani mai târziu a creat o instalație similară în Slovenia, la Festivalul „Days of poetry and wine“ din Medana, unde a îmbrăcat un nuc secular cu sute de linguri de lemn aduse din România. Pe lângă numeroase instalații și hapening-uri, a inițiat câteva acțiuni neconvenționale menite să celebreze personalitatea poetului antic Ovidius: într-o acțiune de gherilă culturală din 2004 a drapat statuia sa din Constanța cu o mantie roz de 4 metri, iar într-un happening din 2006 s-a deghizat ca Ovidius și i-a declamat versurile pe străzi în compania a 4 muze. A debutat literar în 1990 în revista Tomis. Criticul literar Marin Mincu i-a publicat primele texte în volum, în antologia Starea de plasmă din 1999, și i-a girat debutul editorial, cu volumul Haltera cu zurgălăi (Editura Pontica, 2001). Mugur Grosu a fondat, împreună cu Mircea Țuglea, Asociația Arte/Litere ASALT și este co-fondator, alături de Victor Scoradeț, al Fundației ParteR și al Teatrului Arca. În 2007-2008 a fost redactor-șef adjunct al revistei Tomis. A activat ca grafician la revista Kamikaze și la Institutul Polonez din București.

A publicat Haltera cu zurgălăi (poezie, Ed. Pontica, 2001); Măcelărie (publicistică, Ed. Tomis, 2006); sms / ei respiră și fac dragoste ca și fluturii (experiment, Ed. Vinea, 2006); press / troleul 43 s-a spanzurat cu cordonul de la capot (experiment, Ed. Vinea, 2007 / ediția a II-a în 2009); Grossomodo (poezie, Ed. Tracus Arte, 2011); Status (proză / experiment, Ed. Herg Benet, 2013).

Premiul pentru poezie la Festivalul național Cristian Popescu, ed. a II-a, 1998. Premiul pentu debut al USR filiala Constanța, pentru volumul Haltera cu zurgălăi, 2001
Premiat la “Bursa de texte noi românești” de la Dramafest pentru piesa de teatru Blackout, 2008. Premiul Experimentiuk! al revistei Tiuk! pentru volumul “Troleul 43 s-a spânzurat cu cordonul de la capot”, 2009. Premiul pentru poezie la Salonul Internațional de Carte din Republica Moldova, 2011.