Poeme cinematografice

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

„Este evident că Dominic Brezianu alege din viaţa senzuală numai secvenţele, disparate, ce i se par revelatoare, cele care încheagă un film abia în mintea şi sensibilitatea cititorului.” (Constantin Abăluţă)

[separator][/separator]

„Puterea de sugestie a poeziei lui Dominic Brezianu se concentrează nu în ceea ce exprimă textul, ci în ceea ce trece sub tăcere.” (Roxana Sorescu)

[separator][/separator]

„Şi e de necontestat că în spaţiul poeziei române actuale, lirica lui Dominic Brezianu beneficiază de propriul său teritoriu.” (Octavian Soviany)

[separator][/separator]

„Dominic Brezianu este o voce unică în poezia noastră contemporană.” (Gabriel Daliş)

[separator][/separator]

„Cunoscător al decupajului şi montajului de tip cinematografic, poetul activează atît funcţia atingerii prin cuvinte, cît şi rolul sugestiilor prin tăceri.” (Camelia Toma)

Informații adiționale
ISBN:

978-606-8611-20-4

Data apariției:

octombrie 2014

Număr de pagini:

80

Format:

11×18 cm

Tip copertă:

broşată

Colecție:

Imprint karth, Poezie

Despre autor

Dominic Brezianu

biografie literară

DOMINIC BREZIANU s-a născut la 13 octombrie 1940 în Bucureşti, într-o familie de intelectuali. Este fiul istoricului şi criticului de artă Barbu Brezianu.
A debutat în revista ieşeană „Cronica” (1968).
A publicat trei volume de versuri, Cu mai puţine verbe (ed. Cavallioti, 1996), Escale (ed. Cavallioti, 2000), Nocturne (ed. Vinea, 2006), şi o antologie de autor, Eroticele (ed. Tracus Arte, 2012), care cuprinde poeme din cărţile publicate anterior şi cîteva inedite.
Prezent în antologia Cele mai frumoase poeme din 2012 (ed. Tracus Arte, 2012).
Stabilit din 1981 în Statele Unite ale Americii, Dominic Brezianu a publicat poeme în cele mai importante reviste româneşti din exil, printre care „Limite”, coordonată de Virgil Ierunca, iar în ţară, după Revoluţie, Cornel Regman i-a dedicat un capitol în volumul de eseuri Dinspre „Cercul Literar” spre „Optzecişti”.
Este pasionat de filmele de arhivă, de muzica clasică şi de călătorii – ecouri ale acestora din urmă apărînd frecvent în lirica sa.
Trăieşte în oraşul San Clemente din California.
Membru în Uniunea Scriitorilor din România.

Singulară în spaţiul literar românesc contemporan, mai ales prin tematica ei homoerotică şi virulenţa cu care deconspiră vîrste heterosexuale aparent certe, poezia lui Dominic Brezianu este un manifest incisiv împotriva ipocriziei din România şi de oriunde.