Dresoarea

52,95 lei

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

Ludmila, o tânără dresoare de lei și tigri din Ucraina, vine să lucreze la circul din București. Cu multe speranțe, dar și cu un trecut tulburat și apăsător, ea împrumută prenumele celebrei Lidia Jiga, a cărei poveste o fascinează.

În ciuda pasiunilor pe care le stârnește, de la insistentul Marius și temperamentalul Iuri, până la un admirator secret care îi lasă flori în fiecare zi la intrarea în circ, în sufletul dresoarei pare a fi loc pentru o singură persoană: sora ei, Oksana, dispărută după un accident ce a marcat viața tuturor celor apropiați. Deși o bănuiește pe Oksana că este vinovată pentru accident, Ludmila nu vrea decât să-și reîntâlnească sora și să o ierte.

Demonii interiori scot însă colții pe nepregătite, iar trecutul revine violent și pustiitor, amenințându-i viața. “Ludmila, unde ai fost între 15 și 16 ani?” este întrebarea care o bântuie.

Un thriller psihologic captivant despre împăcarea cu propriul sine, traume negate, bucuria de a trăi, pasiune și libertate.


“Mă gândeam foarte mult în ultimul timp la ce înseamnă să îmblânzești pe cineva. Cum poți da deoparte pornirile rele, crude, ca să rămână doar ceea ce este acceptat în societate. La cum mă îmblânzisem pe mine, cum îmi domolisem amintirile, chiar cu riscul de-a le schingiui, de a da deoparte multe dintre ele, numai pentru a putea continua să trăiesc cu mine.

Poate că există lucruri pe care trebuie să ne abținem să le îmblânzim. Trebuie să le confruntăm așa cum sunt, brute, sălbatice, diferite, pentru că frumusețea poate fi și așa.”

Informații adiționale
ISBN:

978-606-763-150-0

Data apariției:

octombrie 2017

Număr de pagini:

280

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Radical din 7

Despre autoare

Cristina Nemerovschi

biografie literară

Cristina Nemerovschi s-a născut la București, pe 10 mai 1980. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității București și un master în cadrul aceleiași facultăți, cu o disertație de filosofie a matematicii. A debutat literar în 2010, cu romanul “Sânge satanic”, care a fost comparat de critica literară cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess. A fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2010, Cartea anului 2011 pentru a doua ediție, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.

Au urmat nu mai puțin de 13 romane, o parte fiind grupate sub forma unor trilogii, toate având succes atât de public, cât și o receptare critică entuziastă. „Cred în toate lucrurile despre care scriu: iubire, vindecare, iertare, trezire, luptă, găsirea propriului drum, autenticitate, libertate”, spune autoarea într-unul din interviurile acordate.

A scris și o carte de non-ficțiune, un volum de dialoguri cu cititorii, “Ce facem cu România?”. De asemenea, proza autoarei a fost inclusă în peste 10 antologii, românești și internaționale. Romanul Păpușile i-a adus nominalizarea la Gala Tinerilor Scriitorilor – Cel mai bun prozator al anului 2014.

Romanele semnate de Cristina Nemerovschi – “Sânge satanic”, “Pervertirea”, “Ani cu alcool și sex”, “Rezervația unicornilor”, “nymphette_dark99”, “Ultima vrăjitoare din Transilvania”, “Vicky, nu Victoria”, “Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”, “Păpușile”, “Rockstar”, “Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată”, “Dresoarea”, “Răzvrătiții” – au dat naștere unui nou curent în literatura tânără și au inspirat numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, arte vizuale, muzică.

A tradus mai multe romane pentru colecția de literatură străină a Editurii Herg Benet.