Epuizat

Cucamonga

Carte indisponibilă

(În acest moment, editura nu onorează comenzi direct pe site)
Descriere

Cucamonga este o carte de avangardă, experimentală, care cuprinde texte din zonele poeziei, prozei și filozofiei. Cele cinci capitole ale cărții sînt următoarele:

1) Best Sailor. Este un poem în proză, polemic și critic la adresa societății de consum și a pieței de carte dominate de bestselleruri. Armătura fiecăruia dintre cele șapte capitole ale acestui poem este alcătuită din scurte descrieri ale cărților prezente în topurile de vînzări din Statele Unite ale Americii, topuri publicate în revista The New York Times Book Review (nr. 11 din 24 martie 2008). Unul dintre personajele cele mai sonore care apar în acest text este Barack Obama.
Best Sailor este probabil singurul poem din lume cu bibliografie (lista cuprinde în jur de 100 de cărți).

2) 19 povești despre orice. Este un capitol care cuprinde 19 poeme scrise în registre diferite, fiecare fiind despre ceva anume: Despre visele unora plătite de alții; Despre importanța ficușilor în viața călătorilor; Despre pasărea care își ia zborul din om; Despre pescuitul alternativ; Despre cum se pleacă în luna de miere; Despre cum ajunge privirea să vadă; Despre orbirea vorbirii; Despre pompierul care își incendia țigările; Despre rolul menghinei în deprinderea tehnicii zborului; Despre legile rescrise ale ospitalității termodinamice; Despre călătoria pămîntului în jurul omului; Despre morți numai de bine; Despre teorema pescărușului cu cap de lup; Despre fatalitatea de a urmări știrile la televizor; Despre anatomia valurilor; Despre garderoba incandescentă a lui Dumnezeu; Despre conținutul de metal al picioarelor; Despre lumina care ne calcă pe urme; Despre categoriile aristotelice ale liniei orizontului. Ultimele cinci poeme-povești au la bază cîte o ipoteză științifică și sînt scrise într-o manieră inovatoare.

3) Iubita mea vitregă și 4) Unul dintre domnișoara W și doamna Kuttare sînt două poeme în proză, cu personaje și întîmplări stranii. (Aceste poeme sînt reluări din cărți mai vechi, apărute în urmă cu 8-9 ani.)

5) Demonadologia este o lucrare de filozofie, o scurtă introducere în metafizica răului, alcătuită din 90 de paragrafe, care parodiază Monadologia, celebrul tratat de metafizică al lui G. W. Leibniz. Monadei leibniziene i-a fost aici substituită demonada, în locul lui Dumnezeu apare Demonezeu, iar cea mai bună dintre lumile posibile a fost înlocuită de cea mai rea dintre lumile posibile. Deși tratează despre principiile care stau la baza răului din lume, Demonadologia se încheie într-o notă optimistă, cu happy-end.

Informații adiționale
ISBN:

978-606-92893-8-9

Anul apariţiei:

septembrie 2011

Număr de pagini:

114

Tip copertă:

broşată

Format:

13×20 cm

Colecţie:

Radical din 5