50 de rețete de post – Poftă Bună cu Gina Bradea

50 de rețete de post – Poftă Bună cu Gina Bradea

Încep acum o serie de cărți numite „50 de rețete“. Voi publica rețete pentru toată familia, pentru toate gusturile, toate buzunarele și toate ocaziile, în așa fel încât să aveți fiecare ceea ce vă doriți.Încep cu 50 de rețete de post, pentru că sunt cele mai cerute rețete de pe blogul meu. Cu toții iubim preparatele făcute doar din fructe și legume, indiferent dacă ținem sau nu post, dacă suntem vegetarieni sau nu, dar vrem ceva bun, fără carne.Veți găsi 50 de rețete de post extrem de gustoase, așezate pe categorii: antreuri (aperitive), salate, sosuri, supe și ciorbe, mâncăruri, pâine si aluaturi și dulciuri.Totul de post, gustos și sănătos, gătit curat, natural, fără prăjeli. Vom folosi din belșug fructe și legume proaspete, verdețuri și condimente care ne vor ajuta să obținem cele mai delicioase preparate. Veți găsi și rețete românești, dar și din bucătăria internațională, rețete tradiționale sau mai moderne, dar povestite pas cu pas.Și o să vă dau sugestii, trucuri, idei de preparare și prezentare în mai multe feluri.Așa că, vă invit să gătim împreună bunătăți de post.Vom folosi fără zgârcenie 2 ingrediente secrete: fiecare preparat va fi asezonat din belșug cu multă dragoste și cu un strop de bunătate.

Poftă bună, rețete cu Gina Bradea!

“Interpretarea bucătăriei tradiționale românești poate reprezenta o provocare însemnată pentru un novice, pentru Gina Bradea este doar o confirmare a experienței, expresia anilor de cercetare și experimentare. A duce la un alt nivel povestea identității locale, a ceea ce te definește ca locuitor al plaiurilor mioritice este un pas esențial în devenirea ca specialist al acestui segment din gastronomie.
Pentru cei care nu au avut ocazia să se convingă asupra acestui aspect, îi invit să privească cu atenție preparatele Ginei Bradea! Ea este unul dintre puținii specialiști din domeniu care stăpânește bine bucătăria tradițională și tehnicile de preparare.
Separat de abilitățile culinare, Gina este autorul a celui mai complex site de specialitate, în care găsim o serie impresionantă de rețete explicate în cel mai frumos stil, caracteristic ei. Este de apreciat dorința sa de a pune pe hârtie rețetele bucătăriei vechi, mâncărurile sănătoase ale străbunilor noștri care s-au hrănit cu ce aveau în jurul gospodăriilor, produse oferite de „felia“ lor de pământ!
Înaintea publicațiilor de specialitate, multă vreme cunoștințele din bucătăria tradițională se transmiteau prin „viu grai“, cum spuneau țăranii, din generație în generație, de la mamă la fiică, de la bunici la nepoți. Prin intermediul cărților, pasionații precum Gina Bradea sunt cei care reușesc să păstreze în timp universul culinar tradițional, evidențiind în mod sigur și diversificarea artei culinare.
Astăzi, mai profund ca ieri, când cu toții facem eforturi de a ne regăsi, de a înțelege identitatea noastră culturală, de a recunoaște măsura în care suntem tributari mediului socio-cultural din care provenim, demersurile precum cel inițiat de Gina Bradea trebuie susținute, promovate, deoarece tot ceea ce însemnă patrimoniul nostru cultural imaterial este un bun comun, al tuturor românilor, care trebuie conservat cu toate resursele posibile!”

(Radu Constantin Zărnescu)

“Gina recidivează! Este la a doua carte. Pe mine asemenea recidiviști mă bucură!
De data asta scrie despre rețetele de post. Aceste rețete sunt din ce în ce mai căutate și preferate.
Gina m-a făcut curios. Aștept cu nerăbdare să citesc despre mâncarea de post, să încerc rețetele. Sunt convins că și cu această carte Gina Bradea ne atinge la coarda sensibilă!
Scriam pe coperta primei cărți a Ginei: „Gina când ne destăinuie o rețetă ne spune tot, cântărește tot, socotește tot, nu transmite nimic neverificat. La ea nu numai rețeta este importantă, ci și povestea mâncării. Are Gina un dar de-a povesti…“ Acest lucru este valabil și azi.
Și am mai reținut ceva important de la Gina: „Ingredientul principal care nu trebuie să lipsească din nicio rețetă: dragoste și un strop de bucurie!“
Mulțumesc, Gina Bradea!”

(Mircea Groza)

 

“Rețetele de post ale Ginei Bradea pot fi oricând rebrănduite drept hrană vegană, healthy și hip a milenialului urban, modern, cramponat în social media. Profesionalismul ei de bucătar cu mulți ani de muncă la activ, combinat cu o autentică pasiune pentru gustul și parfumul mâncării, și nu în ultimul rând, cu bucuria de a-i învăța și pe alții, se revarsă dincolo de pagina de carte, dincolo de ecranul de computer, și ne ajută pe toți să ne împrietenim cu universul misterios al bucătăriei.”

(Lorena Lupu)

Informații adiționale

ISBN:

978-606-763-227-9

Data apariției:

noiembrie 2019

Număr de pagini:

144

Format:

16,5 x 23,5 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Blog\'n\'Roll