Dominic Brezianu

biografie literară

DOMINIC BREZIANU s-a născut la 13 octombrie 1940 în Bucureşti, într-o familie de intelectuali. Este fiul istoricului şi criticului de artă Barbu Brezianu.
A debutat în revista ieşeană „Cronica” (1968).
A publicat trei volume de versuri, Cu mai puţine verbe (ed. Cavallioti, 1996), Escale (ed. Cavallioti, 2000), Nocturne (ed. Vinea, 2006), şi o antologie de autor, Eroticele (ed. Tracus Arte, 2012), care cuprinde poeme din cărţile publicate anterior şi cîteva inedite.
Prezent în antologia Cele mai frumoase poeme din 2012 (ed. Tracus Arte, 2012).
Stabilit din 1981 în Statele Unite ale Americii, Dominic Brezianu a publicat poeme în cele mai importante reviste româneşti din exil, printre care „Limite”, coordonată de Virgil Ierunca, iar în ţară, după Revoluţie, Cornel Regman i-a dedicat un capitol în volumul de eseuri Dinspre „Cercul Literar” spre „Optzecişti”.
Este pasionat de filmele de arhivă, de muzica clasică şi de călătorii – ecouri ale acestora din urmă apărînd frecvent în lirica sa.
Trăieşte în oraşul San Clemente din California.
Membru în Uniunea Scriitorilor din România.

Singulară în spaţiul literar românesc contemporan, mai ales prin tematica ei homoerotică şi virulenţa cu care deconspiră vîrste heterosexuale aparent certe, poezia lui Dominic Brezianu este un manifest incisiv împotriva ipocriziei din România şi de oriunde.

[separator top_space=”10px” bottom_space=”0px][/separator]

CĂRȚI PUBLICATE LA EDITURA HERG BENET

[separator top_space=”20px” bottom_space=”10px][/separator]

Show sidebar

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.