Evenimente

A apărut romanul “nymphette_dark99” de Cristina Nemerovschi

La editura Herg Benet, în colecţia Cărţile Arven, a apărut un nou roman de Cristina Nemerovschi, “nymphette_dark99”.

Lolita anului 2013 nu mai poartă rochițe albe, pantofi cu baretă și nu-și prinde părul cu bentițe cuminți. În rucsacul ei nu găsești bomboane pe băț și nu se lasă sedusă indolent, din plictiseală. Lolita din 2013 fumează iarbă, e fană Marilyn Manson, poartă piercing-uri și bocanci army, trimite SMS-uri indescifrabile și seduce din plăcerea de a-și testa limitele. Ea nu-și spune Lo, Lola și nici Dolores, ci nymphette_dark99. Sau, simplu: Vicky.

Rămasă singură în mijlocul Brașovului, fără bani și fără baterie la mobil, Vicky, o adolescentă de 13 ani și 4 luni, are o noapte la dispoziție pentru a ajunge în București, unde a doua zi este petrecerea de majorat a iubitului său, Dev, la care ține neapărat să ajungă. Un TIR oprește, iar bărbatul pare fascinat de nurii fetei, invitând-o la o călătorie alături de el până în București. Vicky acceptă, făcând în același timp inventarul jucăriilor pe care le-a primit cadou de la fratele ei, Tedy, un rebel pasionat de incendierea liceelor: bricege, cuttere, lame și alte accesorii. Când bărbatul îi propune fetei o partidă de sex la lumina lunii, Vicky este încântată că poate testa jucăriile primite de la Tedy, iar acesta este numai începutul unei aventuri care devine din ce în ce mai extremă. Peripețiile și personajele întâlnite de-a lungul unei singure nopți gravitează în jurul atracției sexuale, pe care Vicky pare s-o stăpânească și s-o dozeze perfect. Fata ascunde totuși un secret – Întâmplarea, din care ne va dezvălui treptat pe parcursul călătoriei sale, care are o traiectorie dublă: pe de o parte, drumul presărat de haz și violență până la destinația finală care este petrecerea, pe de alta, o întoarcere în trecut și rememorarea fragmentelor esențiale care au transformat-o în ceea ce este.

Personajele, ca și în celelalte romane ale Cristinei Nemerovschi, sunt greu de uitat, sfidând normalitatea și banalul. Cartea curge rapid, uneori halucinant, asemeni unui film, de la primul la ultimul capitol.

Un roman urban gothic, cu accente horror, care instituie un personaj memorabil ce va crea controverse, unul dintre cele mai tinere personaje feminine din literatura română.

 

Cartea poate fi comandată online din librăria Herg Benet aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/nymphette_dark99-cristina-nemerovschi

 

coperta-nymphette