unde luna acoperă ţărâna

unde luna acoperă ţărâna

Livrare gratuită pentru comenzi de peste 85 de lei

În spatele unei scenografii deseori sumbre, Eva Precub ţese şi desface spaţii nu doar pentru a ascunde sau a arăta frînturi de tablouri, pînze din care ies sau sunt obligate să se întoarcă fiinţe-văpaie, ci deşiră însăşi această văpaie, căreia îi interzice ţipătul. „Timpul căruia nu-i mai vine timpul”, instantaneele foarte scurte, dar declanşatoare legate de o voce îndepărtată a mamei refac şi eliberează nu doar tremurul unui fluture lovindu-se de piept, ci şi creează acest chip, distins şi apăsat: o pasăre al carei cîntec este prins într-un trunchi de copac. (Medeea Iancu)

 

Eva Precub ne poartă în noul ei volum, „unde luna acoperă tărîna”, într-un spaţiu fantastic, bogat în simţiri sumbre, mişcătoare şi clocotitoare. Atmosfera inventariază minuţios filonul gothic/horror, are o transcendenţă uimitoare în regimul afectivităţilor puternice, melancolice sau dureroase. Cînd citeşti cartea, te muţi pe tărîmul visului, al coşmarului, lumea se derulează fragmentar într-un inventarium poetic fin, dar colapsant, ce surprinde în primul rînd forţa trăirilor, cu acurateţea lui Hyeronimus Bosch. (Leonard Ancuţa)

 

Poezia Evei Precub e ca valurile tulburi şi grele ale unui ocean de la capătul lumii. Un pas greşit şi ai murit. (A. R. Deleanu)

Informații adiționale

ISBN:

978-606-93530-4-2

Anul apariţiei:

februarie 2014

Număr de pagini:

74

Tip copertă:

broşată

Format:

13×20 cm

Colecţie:

Imprint Karth

În perioada 28 iunie -11 iulie 2017, depozitul editurii este închis și nu se vor putea efectua livrari. Coletele vor pleca începând cu data de 12 iulie. Vă mulțumim pentru înțelegere.

În perioada 28 iunie -11 iulie 2017, depozitul editurii este închis și nu se vor putea efectua livrari. Coletele vor pleca începând cu data de 12 iulie. Vă mulțumim pentru înțelegere. Închide anunț