Răzvrătiții

Răzvrătiții

+ Cadou în luna mai, adăugat automat la toate livrările: "Fata de la nord de ziuă" de Alexandru Voicescu

Carte în pregătire: vară 2018

„Răzvrătiți fie cei bogați cu duhul, căci împărăția lor nu este nicăieri.”

Informații adiționale

Data apariției:

vară 2018

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Radical din 7

Cristina Nemerovschi

biografie literară

Cristina Nemerovschi s-a născut la București, pe 10 mai 1980. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității București și un master în cadrul aceleiași facultăți, cu o disertație de filosofie a matematicii. A debutat literar în 2010, cu romanul „Sânge satanic”, care a fost comparat de critica literară cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess. A fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2010, Cartea anului 2011 pentru a doua ediție, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.

Au urmat nu mai puțin de 13 romane, o parte fiind grupate sub forma unor trilogii, toate având succes atât de public, cât și o receptare critică entuziastă. „Cred în toate lucrurile despre care scriu: iubire, vindecare, iertare, trezire, luptă, găsirea propriului drum, autenticitate, libertate”, spune autoarea într-unul din interviurile acordate.

A scris și o carte de non-ficțiune, un volum de dialoguri cu cititorii, „Ce facem cu România?”. De asemenea, proza autoarei a fost inclusă în peste 10 antologii, românești și internaționale. Romanul Păpușile i-a adus nominalizarea la Gala Tinerilor Scriitorilor – Cel mai bun prozator al anului 2014.

Romanele semnate de Cristina Nemerovschi – „Sânge satanic”, „Pervertirea”, „Ani cu alcool și sex”, „Rezervația unicornilor”, „nymphette_dark99”, „Ultima vrăjitoare din Transilvania”, „Vicky, nu Victoria”, „Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”, „Păpușile”, „Rockstar”, „Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată”, „Dresoarea”, „Răzvrătiții” – au dat naștere unui nou curent în literatura tânără și au inspirat numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, arte vizuale, muzică.

A tradus mai multe romane pentru colecția de literatură străină a Editurii Herg Benet.