Miasma

32,95 lei 29,66 lei

Discount

Miasma

32,95 lei 29,66 lei

Tratat de rezistența materialelor

Ilustrații de Ecaterina Boricean

Livrare gratuită pentru comenzi de peste 85 de lei

Într-adevăr, noaptea avea să fie mai lungă în acel sfârșit de iarnă, când arsul fu găsit pe treptele bisericii din Primi, și toate nopțile de atunci încolo aveau să fie ceva mai negre, ceva mai grele, ca pături de plumb peste Alrauna, iar oamenii din cetate, mai cu seamă cei din Primi, cei-ce-se-trag-din-mătrăgună, n-aveau a mai conteni să spună că, parcă, pe la colțuri de stradă și pe sub perne, șoapte începuseră a se auzi în toiul fiecărei nopți. Și tot atunci își frământară și fiicele cetății primele foieli în așternuturi.
Dar arsul?
Arsul nu muri.

Lumea nu e ceea ce pare a fi. Până și ne’Lumea se teme de ea. La câteva secole după dispariția sfântului Taush, într-o lume în care începuturile sunt de mult mituri, în fosta cetate Mandragora, un preot găsește pe treptele bisericii din cartierul Primi un ars misterios pe care îl adoptă și-l îngrijește ca pe propriul fiu, scăpându-l astfel de la moarte. Câteva luni mai târziu, adolescentele cetății cad într-un somn adânc din care nu se mai trezesc. Medicul Algor Kunrath și farmacistul Alambiq, preotul Sarban și povestitorul Alecu Deleanu, inocenta Lili Bunte și ucenicul Bruno Krabal, Hâdul platformelor, Omul cu cap de cal și cohorta sa de oameni-șobolani, Jumătat’ de Om cu ai săi cerșetori din Burta Vacii – oameni și ne’Oameni prinși în luptă în ultimele zile ale cetății Alraunei.

Tratat de rezistența materialelor de Flavius Ardelean este o nouă poveste tulburătoare izvorâtă din mintea unuia dintre cei mai fascinanți scriitori ai fantasticii românești, autorul romanelor Îmblânzitorul apelor și Scârba sfântului cu sfoară roșie și al povestirilor macabre din volumele Acluofobia și Bizaroproze.

„Un specialist în apocaliptită.“
(Dan C. Mihăilescu, Omul care aduce cartea)

„Flavius Ardelean este un artist al stărilor depresive.“
(Marius Miheț, România literară)

“Miasma este un regal al visceralităţii labirinturilor suprapuse, una dintre cărţile de căpătâi ale firilor purgatoriale.

Mai mult decât orice, în Miasma, Flavius Ardelean scrie despre lumi populate cu oameni dependenţi de poveste.”

(România literară)

“La Flavius Ardelean nesiguranța aflării între viu și mort, între Lume și Ne’Lume

– în, probabil, cele mai frumoase pagini despre descompunere scrise la noi după ’89 –

capătă o ideologie proprie.”

(Observator cultural)

“Fla­vius Ardelean scrie în Miasma despre lumi alternative până dincolo de multivers,

o fabulă a deghizării grotescului în sublim și invers.”

(Suplimentul de cultură)

Din seria Miasma au mai apărut:

ISBN:

978-606-763-056-5

Data apariției:

mai 2016

Număr de pagini:

432

Format:

13×20 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Cărțile Arven


Citește aici primele pagini ale cărţii.

Flavius Ardelean

biografie literară

Flavius Ardelean (n. 1985, Brașov) este scriitor, traducător și manager cultural (MA, Ludwigsburg) specializat în industria de carte (MA, Oxford). A lucrat în domeniul editorial în România și Marea Britanie. Este autorul a cinci romane și două volume de povestiri și a tradus romane din engleză și germană. În prezent locuiește în Toscana și lucrează în domeniul editorial.

Descarcă prin Elefant.ro


Opinii

Nu există încă recenzii.

Miasma_Flavius_Ardelean

Fii primul care scrie un comentariu “Miasma”