Îmblânzitorul apelor (ediţia a 2-a)

22,95 lei 19,67 lei

Discount

Îmblânzitorul apelor (ediţia a 2-a)

22,95 lei 19,67 lei

Ediţie revăzută şi adăugită

Livrare gratuită pentru comenzi de peste 85 de lei

Îmblânzitorul apelor (Casa de Pariuri Literare, 2012 / Herg Benet, 2014) este povestea ultimelor săptămâni ale unei familii captive într-o casă luată de apele unui potop global – un roman existențialist despre începuturi și sfârșituri, iubire și moarte, om și ce poate fi dincolo de el. Premiul Tiuk 2013 pentru debut / Nominalizat la premiul pentru roman de debut la Chambery, Franța, 2013 / Nominalizat la premiul Vladimir Colin 2014.

 

Îmblânzitorul apelor este un excelent microroman poetic despre simulacrele vinovăţiei şi ale singurătăţii. Un poem apocaliptic. (Marius Miheț, România literară, 2012)

E o carte absolut atipică pentru literatura actuală, și nu numai, din România; asta e un risc, dar poate fi și un mare atu. Cartea, în ansamblul ei, după lectură, îți lasă un sentiment de apăsare, ceea ce demonstrează că atinge zone foarte profunde pe care le face să vibreze; asta e mult, asta e enorm. (Nora Iuga)

Inventiv, atent la stil, pasionat de povestea bine articulată, cu tâlc, având știința complicată a dozării misterului, A.R. Deleanu este, fără putință de tăgadă, unul dintre cei mai interesanți tineri scriitori care au apărut în ultimii ani.  (Mircea Pricăjan)

Cred că tânărul A.R. Deleanu este cea mai mare surpriză din ultima vreme, despre el neștiindu-se aproape nimic în lumea literară până la acest volum. Îmblânzitorul apelor este o poveste existențială în care încap și iubirea, și familia, o carte foarte bine scrisă care te pune serios pe gânduri. Pentru A.R. Deleanu, scrisul este ca respirația, iar literatura este viața. (Mihail Vakulovski)

Îmblânzitorul apelor este o nouă apocalipsă, este o veche tragedie, este o altă – și, deci, unică – poveste de dragoste. (Cătălin Badea-Gheracostea, Observator Cultural, 2012)

ISBN:

978-606-8530-25-3

Data apariţiei:

mai 2014

Număr de pagini:

168

Tip copertă:

broşată

Format:

10,7×17,8 cm

Colecţie:

Cărţile Arven


Citește aici primele pagini ale cărţii.

Flavius Ardelean

biografie literară

Flavius Ardelean (n. 1985, Brașov) este scriitor, traducător și manager cultural specializat în industria de carte. A studiat relații internaționale și studii europene (BA, Cluj-Napoca), management artistic și studii culturale (MA, Ludwigsburg, Germania) și management editorial (MA, Oxford, Marea Britanie) și a beneficiat de burse academice în Germania și Marea Britanie (DAAD, Erasmus, Ratiu Family Foundation Grant, OICPS Scholarship). A lucrat în domeniul editorial în România (Art, Nemira, Elefant, Cartepedia) și Marea Britanie (Kudos Innovations). Este autorul a șase cărți publicate la Herg Benet, pentru care a primit două premii Tiuk! și un premiu Vladimir Colin, și a tradus romane din germană și engleză pentru editurile Millennium Books și Paladin. În 2013 romanul „Îmblânzitorul apelor” a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun debut european în cadrul Festival du Premier Roman din Chambery, Franța, iar în 2016 Flavius Ardelean a fost nominalizat la premiul Tânărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tânărului Scriitor 2016 pentru romanul „Scârba sfântului cu sfoară roșie”. Din septembrie 2016 este membru afiliat al asociației internaționale Horror Writers Association. Are un teckel și este vegetarian.

Descarcă prin Elefant.ro

Opinii

Nu există încă recenzii.

Imblanzitorul-apelor-ed2

Fii primul care scrie un comentariu “Îmblânzitorul apelor (ediţia a 2-a)”