Îmblânzitorul apelor (ediţia a 2-a)

22,95 lei 20,66 lei

Discount

Îmblânzitorul apelor (ediţia a 2-a)

22,95 lei 20,66 lei

Ediţie revăzută şi adăugită

Livrare gratuită pentru comenzi de peste 85 de lei

Îmblânzitorul apelor (Casa de Pariuri Literare, 2012 / Herg Benet, 2014) este povestea ultimelor săptămâni ale unei familii captive într-o casă luată de apele unui potop global – un roman existențialist despre începuturi și sfârșituri, iubire și moarte, om și ce poate fi dincolo de el. Premiul Tiuk 2013 pentru debut / Nominalizat la premiul pentru roman de debut la Chambery, Franța, 2013 / Nominalizat la premiul Vladimir Colin 2014.

 

Îmblânzitorul apelor este un excelent microroman poetic despre simulacrele vinovăţiei şi ale singurătăţii. Un poem apocaliptic. (Marius Miheț, România literară, 2012)

E o carte absolut atipică pentru literatura actuală, și nu numai, din România; asta e un risc, dar poate fi și un mare atu. Cartea, în ansamblul ei, după lectură, îți lasă un sentiment de apăsare, ceea ce demonstrează că atinge zone foarte profunde pe care le face să vibreze; asta e mult, asta e enorm. (Nora Iuga)

Inventiv, atent la stil, pasionat de povestea bine articulată, cu tâlc, având știința complicată a dozării misterului, A.R. Deleanu este, fără putință de tăgadă, unul dintre cei mai interesanți tineri scriitori care au apărut în ultimii ani.  (Mircea Pricăjan)

Cred că tânărul A.R. Deleanu este cea mai mare surpriză din ultima vreme, despre el neștiindu-se aproape nimic în lumea literară până la acest volum. Îmblânzitorul apelor este o poveste existențială în care încap și iubirea, și familia, o carte foarte bine scrisă care te pune serios pe gânduri. Pentru A.R. Deleanu, scrisul este ca respirația, iar literatura este viața. (Mihail Vakulovski)

Îmblânzitorul apelor este o nouă apocalipsă, este o veche tragedie, este o altă – și, deci, unică – poveste de dragoste. (Cătălin Badea-Gheracostea, Observator Cultural, 2012)

ISBN:

978-606-8530-25-3

Data apariţiei:

mai 2014

Număr de pagini:

168

Tip copertă:

broşată

Format:

10,7×17,8 cm

Colecţie:

Cărţile Arven

Flavius Ardelean

biografie literară

Flavius Ardelean este scriitor, traducător și manager cultural specializat în industria de carte. S-a născut la Brașov în noiembrie 1985 și a absolvit liceul german J. Honterus; a studiat relații internaționale și studii europene (BA, Cluj-Napoca), management artistic și studii culturale (MA, Ludwigsburg, Germania) și management editorial (MA, Oxford, Marea Britanie). A lucrat pentru câteva edituri și librării online din România. Între 2001 și 2009 a fost bateristul trupelor de rock și funk Holtzkopf (Brașov) și The Others (Brașov/Cluj/București). Este autorul romanelor Îmblânzitorul apelor (CDPL, 2012; Herg Benet, 2014) și Scârba sfântului cu sfoară roșie (Herg Benet, 2015) și al volumelor de povestiri Acluofobia (Herg Benet, 2013, 2014) și Bizaroproze (Herg Benet, 2014), și a tradus romane din germană și engleză pentru editurile Millennium Books și Paladin. În prezent trăiește în Marea Britanie cu logodnica sa, artist plastic, și lucrează în domeniul editorial academic. Au un teckel arogant pe nume Lilo.

Premii: Tiuk! 2013 pentru debut (Îmblânzitorul apelor); Tiuk! 2014 pentru volum de povestiri (Acluofobia); Vladimir Colin 2014 pentru volum de povestiri (Acluofobia). Nominalizări: Festival du premier roman, Chambery, Franța, 2013 (Îmblâzitorul apelor); RomCon 2015 pentru volum de povestiri (Bizaroproze); RomCon 2015 pentru povestire (Furcacaudină); Tânărul Prozator al Anului (Gala Tinerilor Scriitori) 2016 (Scârba sfântului cu sfoară roșie).


Citește aici primele pagini ale cărţii.

Descarcă prin Elefant.ro

Opinii

Nu există încă recenzii.

Imblanzitorul-apelor-ed2

Fii primul care scrie un comentariu “Îmblânzitorul apelor (ediţia a 2-a)”