Despre

18,00 lei 9,90 lei

Discount

Despre

18,00 lei 9,90 lei

Livrare gratuită pentru comenzi de peste 85 de lei

Într-o priveliște, liniile care despart au și calitatea de a uni. Rare (dar cu atît mai apreciate de privitori) sînt situațiile cînd o linie care desparte și unește are glas. O asemenea linie se numește orizont verbal, iar acțiunea ei se cheamă orizontare.

Orizontarea nu este altceva decît organizarea unui spațiu prin cuvinte. Dintre cuvintele folosite la orizontarea lumii, trei au pătruns în limba română (aduse de pribegii orizontali în traiste) și s-au stabilit aici.

Primul este prunc, folosit cînd un șir de munți întîlnește bolta și o împunge. Ca să n-o rupă (fiindcă s-ar crea un clivaj între compartimente), orizontul verbal intervine cu vorba. El spune prunc și un tampon de nori se naște, crește și se așterne, unind vîrfurile munților cu poala bolții, într-un contact fără asprime.

La celălalt capăt al spectrului sonor se aude cuvîntul poruncă, rostit pentru a despărți apele de uscat, care altfel s-ar împreuna într-un mîl.

Iar ultimul este crocodil, spus încet pe un cîmp medical, printre cabluri.

Informații adiționale

ISBN:

978-606-8530-41-3

Data apariției:

noiembrie 2014

Număr de pagini:

112

Format:

17×22 cm

Tip copertă:

broșată

Colecție:

Radical din 5

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Despre”

În perioada 28 iunie -11 iulie 2017, depozitul editurii este închis și nu se vor putea efectua livrari. Coletele vor pleca începând cu data de 12 iulie. Vă mulțumim pentru înțelegere.

În perioada 28 iunie -11 iulie 2017, depozitul editurii este închis și nu se vor putea efectua livrari. Coletele vor pleca începând cu data de 12 iulie. Vă mulțumim pentru înțelegere. Închide anunț